Зупинити війну – НАТО ВІЙСЬКА ВВОДИТЬ? Він домовився: історична мит -союзників прогнули, оце підмога!

На фоні високої напруженості та потенційної загрози військового конфлікту в регіоні Східної Європи, італійська газета Repubblica звертає увагу на можливість втручання НАТО у війну в Україні у випадку різкого загострення ситуації. За даними видання, таке втручання може стати необхідним, якщо Росія залучить до війни Білорусь або атакуватиме країни Балтії, Польщу чи Молдову.

У своїй статті Repubblica розглядає дві «червоні лінії», за якими може відбутися пряме втручання НАТО. Перша лінія пов’язана з можливим проникненням Росії через оборонні лінії Києва та залученням Білорусі до війни. Це може стати причиною активізації дій НАТО на користь України. Друга «червона лінія» передбачає можливу військову провокацію Росії проти країн Балтії, Польщі або напад на Молдову, що може викликати реакцію НАТО для забезпечення безпеки в регіоні.

Перша «червона лінія» стосується можливості проникнення Росії через лінію оборони Києва та залучення Білорусі до війни. Це створює загрозу для Мінська, який може бути безпосередньо залучений до військового конфлікту. У зв’язку з цим, НАТО може активізувати свої дії на користь України.

У статті йдеться, що ЗСУ «вже не можуть повністю контролювати» кордон, що «створює умови для прориву ЗС РФ у коридор між Україною та Білоруссю». Repubblica пише, що «тоді Мінськ буде безпосередньо залучений до військового конфлікту».

«І ця обставина може лише активізувати дії НАТО на користь України», – кажуть автори.

Друга «червона лінія» передбачає військову провокацію Росії проти країн Балтії, Польщі або напад на Молдову. Це створює серйозну загрозу для стабільності та безпеки у регіоні, що може вимагати реакції з боку НАТО.

«На даний момент слід наголосити, що не існує оперативних планів, які передбачають відправку людей, а є лише оцінки можливих планів дій у надзвичайних ситуаціях», – пише Repubblica.

Читайте також  ФЕЙК: Про створення «угорського району» на Закарпатті!

Насправді, наразі немає конкретних оперативних планів щодо втручання НАТО, але існують лише оцінки можливих сценаріїв дій у надзвичайних ситуаціях. Зауважимо, що втручання НАТО у війну в Україні може мати далекосяжні наслідки для геополітичної ситуації в регіоні та відносин між міжнародними гравцями.

Також нагадаємо, що раніше повідомлялось, що речниця МЗС Російської Федерації Марія Захарова вважає чотиримісячні військові навчання НАТО біля російських кордонів, відомі як Steadfast Defender («Стійкий захисник»), доказом того, що Альянс готується до потенційного конфлікту з Росією.

Про це вона заявила в суботу, 4 травня, передає Reuters.

«Зараз біля кордонів Росії проходять найбільші навчання НАТО з часів холодної війни Steadfast Defender. За їхнім сценарієм відпрацьовуються дії коаліції проти Росії з використанням усіх інструментів, включаючи гібридні та звичайні озброєння», — заявила речниця російського зовнішньополітичного відомства.

Захарова цинічно звинуватила НАТО в “гібридній війні” проти Росії, яку Альянс начебто вже веде, “підтримуючи Україну зброєю, розвідувальними даними та фінансами”.

Ще у січні цього року в НАТО повідомили про масштабні військові навчання, в яких візьмуть участь 90 000 військовослужбовців. Під час навчань, які завершаться в травні, відпрацьовується взаємодія військ США з європейськими союзниками у країнах, що межують з Росією, і на східному фланзі Альянсу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.