На Прикарпатті учасник АТО організував нетиповий дитячий табір. ФОТО

У невеличкому селі Уніж Городенківського району, серед неймовірної природи Дністровського каньйону отаборилися «Строкаті єноти».

Дитячий табір з такою назвою “Строкаті єноти” організував ще у 2016 році ветеран АТО Олександр Чуб, — пише Репортер, передають “Вікна”.

Чоловік розповідає, що особливістю їхнього табору є прагнення надихати дітей на різні активності й через них формувати громадянську позицію.

«Усі, хто до нас долучається, — небайдужі громадяни. Усі інструктори — це друзі, з них третина є ветеранами. Є волонтери, туристи, спортсмени, медики. Ми є активні і хочемо, аби діти ставали активними, веселими й небайдужими до громадянських питань, до місця, де вони живуть», — говорить Олександр Чуб.

Цього літа у «єнотів» буде 4 заїзди по 10 днів. У кожному заїзді — близько сотні дітей. Зараз триває перший заїзд для наймолодших дітей від 8 до 12 років з різних куточків України.

Загалом у таборі 15 інструкторів. Кожен має свій напрямок. Франківчанка Лілія Голда, наприклад, працює тут уже другий рік, проводить з дітьми заняття з музики.

У таборі є 8 роїв, у кожному — 12-13 дітей, вони обирають собі 2 менторів, придумують назву й гасло. У таборі рої називають по-різному, наприклад, “Є”, «Чампіньйони», «Дерева», «Камбоджійські хрущі», «13 воїнів», «Домани», «Пірати», «Рибки».

За словами Олександра Чуба, за десять днів табору діти сильно змінюються. Вони пробують себе у нових ролях, нових вміннях.

«На будь-якому занятті ми просимо дітей бути присутніми 15 хвилин, а далі дитина робить вибір, чи вона залишається, чи йде на інше заняття, відпочити, почитати книжку. Коли є ця свобода, коли діти знають, що після 15 хвилин вони вільні, зазвичай ніхто нікуди не йде», — розповідає Чуб.

Читайте також  60-річний прикарпатець подолав 24-годинний біговий марафон (Фото)

Табір розрахований на те, щоб надихнути дітей продовжувати те, що їм припало до душі в Уніжі.

«Ми не можемо виховати дитину за десять днів, але можемо її надихнути», — говорить Олександр.

Для тих, хто бажає віддати дитину до табору, вся потрібна інформація є на сторінці «Строкаті Єноти».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.