Важливе попередження від ПриватБанку: під час продажу чи купівлі доларів вимагатимуть документи

Українські громадяни можуть вільно купувати або продавати іноземну валюту без обмежень. Проте, якщо сума операції перевищує 400 тисяч гривень у еквіваленті, необхідно буде пройти ідентифікацію та пред’явити документи, що підтверджують походження коштів.

За даними ПриватБанку, операції з покупки іноземної валюти для клієнтів здійснюються без обмежень. Проте, якщо сума купівлі перевищує 400 000 гривень (в еквіваленті), клієнт повинен пред’явити документи, що підтверджують походження коштів, та пройти ідентифікацію.

Про це повідомляє сайт Oboz.ua.

Операції з продажу доларів виконуються в обсязі раніше купленої готівкової валюти у відділенні банку. У випадку, якщо сума продажу перевищує 400 000 гривень (в еквіваленті), також потрібно надати документи, що підтверджують походження коштів, і здійснити ідентифікацію.

Доступне зняття готівки з рахунків існує, але існують обмеження:

У національній валюті – до 100 тисяч гривень на день. У валютних рахунках – до 100 тисяч гривень (в еквіваленті) на день. В разі використання за кордоном діють такі обмеження:

На гривневі рахунки – до 50 000 тисяч гривень (в еквіваленті) на місяць; з 21 липня 2022 року ліміт на зняття готівки з гривневих платіжних карток за кордоном змінено з місячного на тижневий – до 12 500 гривень (в еквіваленті) на сім календарних днів. На валютні рахунки – до 100 тисяч гривень (в еквіваленті) на день.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.