Померла мати мінського підлітка, який після жорстокого побиття силовиків виявився в комі

В Мінську 24 вересня померла мати 17-річного Тимура, якого під час протестів 12 серпня силовики побили так, що лікарі змушені були ввести його в штучну кому. Пізніше Тимур став підозрюваним у кримінальній справі про масові заворушення.

“Сьогодні померла мати Тимура (Тимофія) Тетяна, сиротами залишилися дев’ять дітей, семеро з них неповнолітні. Тетяну дуже підкосила історія насильства, яку пережив її син, історія його переслідування”, – написала в фейсбуці активістка Наталя Василевич. Інформацію також підтвердили джерела білоруської служби Радіо Свобода.

Цього року Міцкевич закінчив 9 класів. Його побили силовики 12 серпня: він не брав участі в протестах, а йшов до друга, з яким збирався на риболовлю, розповіли рідні Тимура.

13 серпня хлопця доставили в реанімацію, ввели в кому і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. З РУВС в лікарню він потрапив з черепно-мозковою травмою, струсом мозку, відкритим переломом щелепно-лицьового комплексу, судомним синдромом, параорбітальною гематомою праворуч, множинними ударами м’яких тканин і кінцівок, травматичними ерозіями рогівки обох очей.

Пізніше в Слідчому комітеті заявили, що Міцкевич знаходився в “епіцентрі масових заворушень” на вулиці Прітицкого в Мінську, що підтверджують камери відеоспостереження. “Крім цього, встановлена його причетність до збройного нападу на водія вантажного автомобіля МАЗ, який прибув туди для евакуації несправного тролейбуса”, – сказано в повідомленні відомства.

Губернатор Гродненської області і колишній заступник міністра охорони здоров’я Володимир Каранік заявляв, що Тимур Міцкевич “отруївся психотропами”. Однак в медичних документах подібної інформації немає.

3 вересня Тимура Міцкевича затримали і допитали у справі про масові заворушення. У той же день прямо з СК він знову потрапив в реанімацію.

Як пише TUT.BY 8 вересня Тимура перевели в звичайну палату. У той же день він зник. Медики і мати Тимура написали заяву в міліцію про його зникнення.

Читайте також  В Калуші стартувала ШКОЛА СУЧАСНОГО ЛІДЕРСТВА

У телеграм-каналі МВС “Розшукує міліція” з’явилося повідомлення про пошук Тимура із зазначенням того, що хлопець є підозрюваним у рамках порушеної кримінальної справи за масових заворушень. На опублікованій відомством записи з камер відеоспостереження видно, як він залишає лікарню.

Видання Kyky.org повідомляло, що Тимура вивезли з Білорусі, відомий білоруський блогер Антон Мотолько з посиланням на свої джерела писав, що хлопець перебуває в безпеці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.