Нарешті демобілізація: Зеленський вніс Закон у Раду – подробиці

Президент України Володимир Зеленський вносить до Верховної Ради законопроект про демобілізацію термінових термінів, про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

 

Так, документ народні депутати можуть розглянути вже у п’ятницю, 23 лютого. Проте сам текст законопроекту поки що не опубліковано.

“Чекаємо на текст, але нарешті! Терміновики та члени їхніх сімей – не дарма ми стільки за це боролися! Законопроект може бути розглянутий вже завтра!” – зазначив він.

Трохи пізніше Гончаренко додав, що законопроект вже зареєстрований.

Нагадаємо, 7 лютого депутати Ради 243 голосами ухвалили законопроект про мобілізацію у першому читанні без пропозицій комітету.

На сьогоднішній день в Україні розглядають зміни до Закону про мобілізацію. Зокрема, однією з ідей, які обговорюють є так зване економічне бронювання. Зміни прокоментував секреар РНБО Олексій Данилов.

За його словами, кожен має відповідати за те, в чому він сам компетентний. Водночас, секретар РНБО висловив своє особисте ставлення до ідеї економічного бронювання.

-Щодо мого особистого відношення, треба розуміти, що є фронт і є тил, який повинен забезпечувати цей фронт. Йдеться і про виробництво та сплату податків, нам потрібно утримувати пенсіонерів та військо,
– сказав секретар РНБО.

Данилов нагадав, що податки сплачують люди, які працюють, а також ФОП. Тому важливо знайти баланс інтересів.

В Україні продовжено загальну мобілізацію через безперервну військову агресію з боку Росії. Триває заклик до лав ЗСУ чоловіків, але не всі горять бажанням захищати Батьківщину. Нардеп, Вадим Івченко поділився, що дітям “уклоністів” хочуть заборонити вступ до ВНЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.