Ще одну категорію чоловіків планують мобілізувати: кого торкнеться

У Міністерстві оборони України за запитом ЗСУ підготували законопроєкт щодо взяття на облік військовозобов’язаних, яким виконалося 25 років під час перебування на військовому обліку призовників. Документ подано для ознайомлення в профільні комітети.

Йдеться про законопроєкт №9281, який передбачає внесення змін до статей 15, 18, 18-1 та 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Ініціатором проєкту закону став прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зменшення призовного віку дасть можливість мобілізувати в Україні громадян від 25 до 60 років без військового досвіду, які здатні виконувати призовні обов’язки за станом здоров’я.

“Реалізація проєкту Закону України унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву, шляхом взяття на облік військовозобов’язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників”, – зазначили автори проєкту закону в пояснювальній записці.

На даний момент документ вже подали на ознайомлення у профільні комітети. За нього мають проголосувати нардепи та підписати президент України, аби законопроєкт затвердили.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.