“Ми не мученики, ми борці”: відійшла у вічність жінка-медик, яка просила деблокувати місто. На жаль, побачити свою дитину їй не судилося

“Ми не мученики, ми борці”: у Маріуполі відійшла у вічність жінка-медик, яка просила деблокувати місто. На жаль, побачити свою дитину їй більше не судилося. Вічна пам’ять!

У Олени Кушнір залишився маленький син

У блокадному Маріуполі, який вже кілька тижнів знаходиться у стані гуманітарної катастрофи, під час виконання обов’язків відійшла у вічність військова медик Олена Кушнір. Будучи старшим сержантом Нацгвардії, українка лишилася допомагати побратимам та цивільному населенню, на що, зрештою, і поклала життя.
Інформація про про це з’явилася на Facebook-сторінці журналістки Тетяни Даниленко 16 квітня.

У перші ж дні повномасштабного вторгнення рф до України Олена Кушнір понесла важку втрату — на війні пішла з життя її кохана людина. Вочевидь, боячись за життя сина, жінка зробила все, аби його вивезли із міста, яке вже було в облозі окупантів. На жаль, побачити свою дитину їй більше не судилося.

При цьому Кушнір не була тією людиною, котра просила когось про жалість. У переписці з подругою вона підкреслювала, що не потребує подібного почуття від інших людей.

“Не жалій. Я військова, я медик і я українка”, — говорила вона знайомій.

Також Кушнір відома багатьом українцям, як медик, котра зверталася із проханням деблокувати місто та розповідала про ситуації, із якими місцевим жителям доводиться стикатися щодня. При цьому вона, знову ж таки, просила реальної допомоги, а не співчуття.

“Нема можливості ховати людей. І діставати людей із під завалів. Деблокуйте Маріуполь. Місто, яке воювало за всю країну вісім років і воює тепер. Ми не мученики, ми борці. Але зараз потребуємо допомоги всієї України”, — звучало у її зверненні.

Як зазначила Тетяна Даниленко, наразі на території Маріуполя може перебувати близько сотні жінок, котрі є військовими. У всіх є проблеми із доступом до води та елементарних засобів гігієни.

Читайте також  Чи вступить Лукашенко у війну після "бавовни" у Мачулищах: експерт здивував відповіддю

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.