Чоловіки старше 60 років зможуть служити в армії: Рада планує підвищити призовний вік

У Верховній Раді планує змінити граничний вік для служби в армії. У такому разі у ЗСУ зможуть залишатися чоловіки віком від 60 років.

Народні обранці хочуть таким чином залучити до захисту Батьківщини більше громадян та прибрати вікову дискримінацію. Законопроект №10084 вже зареєстрували у парламенті. Авторами документа, який викликав суспільний резонанс, стали представники фракції “Відновлення України” Олександр Юрченко та Анатолій Бурмич.

Юрист Марина Бекало роз’яснила ситуацію. Проект закону передбачає право професійних військовослужбовців, які мають великий досвід, залишатися на службі, незважаючи на досягнення 60-річного віку. Вказані українці мають бути пройти військово-лікарську комісію та отримати статус придатних.

За словами адвоката, інсинуації на тему є безпідставними. Багато громадян вирішили, що йдеться про підвищення призовного віку, нібито повістки збираються видавати чоловікам віком від 60 років і старше. Проте насправді заплановані зміни до законодавства стосуються лише діючих військових, які за своїм бажанням хочуть залишитися в армії та захищати Батьківщину.

Нагадаємо, що в Україні триває військовий стан, проводиться мобілізація та діє комендантська година. Співробітники військкоматів уповноважені видавати повістки чоловікам віком від 18 до 60 років. Потрібні громадяни без серйозних проблем зі здоров’ям, які можуть швидко навчатися та приносити користь на фронті, а також у військових частинах. У ЗСУ зовсім не хочуть “мобілізувати дідусів”, які вже не мають сил воювати.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.