На Прикрапатті помітили одного з найбільших павуків Європи. ФОТО

На берегах річки Чечва жителі села Спас, що на Рожнятівщині, помітили рідкісного павука-тарантула.

Про це повідомляє “Галицький кореспондент”.

Жителька села Світлана Марущак поділилася не дуже приємними враженнями від зустрічі з павуком.

Жінка розповіла, що пішла на місцеву річку збирати дрібні камінці, бо хотіла зробити декорацію для кімнатних вазонів.

Спочатку вона не помітила павука, бо він, як виявилося згодом, маскується в каміннях. Тому жінка ледве не взяла його в руки разом з річковим камінням.


Коли пані Світлана почала фотографувати його зблизька, то тарантул агресивно зводився на лапи. Задля своєї безпеки жінка з обережністю зробила декілька світлин, адже укуси таких павуків є досить небезпечними для людини.
У м. Калуш розпродаж складських залишків брендової парфумеріїДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ

“Я зауважила, що павук ходив по воді і не тонув, – каже спасівчанка. – І коли почув небезпеку, то також швидко втікав. На відміну від інших павуків, він виявився досить швидким”.

Випадково побачила цей вид тарантула ще одна жителька Спаса Тамара Ковальчук. Обидві жінки кажуть, що раніше в їхньому селі ніхто не бачив саме цей вид павуків.


Додамо, що тарантул – рід великих павуків родини павуків-вовків, Lycosidae. Тарантула південноруського (волоський павук) відносять до найбільшого павука в Україні, одного з найбільших у Європі. Через свої великі розміри та токсичну отруту деякі види можуть бути небезпечними для людини. Їхній яд є малонебезпечним, але укус може бути дуже болючим та призводить до свербіжу і почервоніння. Особливо небезпечний укус цього павука для дітей, бо його хеліцери досить потужні й з легкістю можуть прокусити шкіру людини, зокрема дитячу.

А щоб вберегтися від їхніх укусів, треба обирати місця відпочинку без каменів, тріщин, пучків сухої трави. Перед тим як одягнутися, ретельно оглянути вбрання та взуття, заховати відкриті ділянки ніг та рук.

Читайте також  Те чого так бракує на Різдво! Засніжені Карпати: франківець поділився зимовими світлинами гори Хом’як. ФОТО

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.