Вже з 1 квітня: як зміняться тарифи на світло, воду та газ для людей

З квітня на українців чекає підвищення тарифів на комунальні послуги

Вже з початку квітня на українців чекають чергові платіжки за комуналку, в яких будуть вказані нові тарифи на надані послуги. Так, подорожчання очікується за послуги постачання води та водовідведення, а також газу та електроенергії, повідомляє портал 24 економіка.

З 1 квітня постачання води в українські домогосподарства стане дорожчим. Подорожчання стосуватиметься жителів столиці, а також низки інших українських областей. У новому проекті НКРЕКУ найближчим часом очікується дворазове підвищення тарифів: з 1 квітня і з 1 липня, хоча сам проект ще перебуває на стадії затвердження і нові тарифи ще не встановлені остаточно.

Так, у квітні вартість послуги постачання холодної води у Києві може зрости на 34%, тобто мешканцям столиці доведеться платити по 40,776 гривні за кубічний метр води з ПДВ. Водночас у Дніпрі тариф зросте до 37,61 гривні за кубічний метр із ПДВ, а мешканці Вінниці почнуть платити по 35 гривень за кубічний метр із ПДВ.

Абонентів, які обслуговуються наступними компаніями, також чекає підвищення вартості послуги постачання холодної води:

“Львівводоканал” – 9,73 гривні за кубометр з ПДВ;
“Івано-Франківськводоекотехпром” – 5,63 гривні за кубометр з ПДВ;
“Чернівціводоканал” – 10,87 гривні за кубометр з ПДВ;
“Дрогобичводоканал” – 15,54 гривні за кубометр з ПДВ.
Водночас уже цієї весни на українців можуть також чекати нові тарифи на газ та електроенергію.

Сьогодні тариф на електроенергію для українських домогосподарств встановлено на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину. Але не виключається можливість підвищення тарифу після закінчення поточного опалювального сезону.

Те саме стосується й ціни на природний газ для побутових споживачів. До кінця опалювального періоду вартість газу залишиться на колишньому рівні, а 1 травня тариф для населення мають переглянути.

Читайте також  Готуйтеся: названо день, коли сильно болітиме голова

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.