Канада запустить нову міграційну програму для українців: хто зможе подати заявку на проживання в країні

Українці зможуть отримати посвідку на проживання в Канаді за новою схемою. Прийом заявок на участь у новій міграційній програмі буде відкрито 23 жовтня.

Канада запустить нову міграційну програму для українців: хто зможе подати заявку на проживання в країні – today.ua
Згідно з новими правилами, наші співвітчизники, які мають близьких родичів-резидентів або громадян Канади, зможуть отримати дозвіл на постійне проживання в цій країні. Фактично вони отримають візу щодо возз’єднання сім’ї, яка існує і у багатьох європейських країнах.

На офіційному сайті міністерства у справах імміграції, біженців та громадянства Канади повідомляється, що близькими родичами у цьому випадку виступають діти, онуки, батьки, бабусі та дідусі, чоловік чи дружина, а також брати та сестри.

Хто і як зможе подати заявку на отримання посвідки на проживання
Програма Канади орієнтована на громадян України, близькі родичі яких є громадянами або постійними резидентами Канади. Для того щоб подати заявку на отримання посвідки на проживання, необхідно перебувати в Канаді та мати чинний статус тимчасового резидента (або подати заявку на відновлення статусу, якщо він закінчився менш ніж 90 днів тому).

Крім того, нова програма надає можливість подання заявки громадянам третіх країн, якщо їхній чоловік чи дружина мають українське громадянство і мають сім’ю в Канаді, але не можуть покинути Україну, або, можливо, вони загинули або зникли безвісти.

Існують важливі умови, включаючи те, що громадянин Канади або постійний резидент, з ким родич возз’єднуватиметься, повинен проживати в Канаді та старше 18 років.

Ті українці, які матимуть дозвіл на постійне проживання за цією програмою, не зможуть у майбутньому виступати в ролі “спонсорів” для інших своїх родичів.

Читайте також  Парламент Канади проголосував за безвіз для України

Інформації про терміни розгляду заявок та вартість подання поки що немає. Але оскільки з 23 жовтня програма вже стартує, відповідна інформація має з’явитися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.