Ухилянтів більше не буде: влада вигадала як ефективно з ними боротися

З початком повномастабного вторгнення росії в Україну, кордони для військовозобов’язаних чоловіків були закриті. Наразі виїзжати можуть жінки, діти до 18 років, чоловіки пенсійного віку та чоловіки, які потрапляють до певних категорій.

Але відома купа випадків, коли чоловіки, які підлягають мобілізації намагаються втекти закордон незаконними шляхами. Іноді це спроби виїхати за допомогою фальшивих документів, за які громадяни готові платити великі гроші.

Про те, які можливості виїзду можуть скоро відкритись розповідає сайт Знай.ua.

У Верховній Раді України розглядається законопроєкт №8029, за яким у українців призивного віку може з’явитись можливість легально виїзжати закордон. Цей законопроєкт може дозволити під час воєнного стану покидати територію України за гарантовану фінансову підтримку ЗСУ.

Таким чином, виїзд закордон стане можливим, якщо військовозобов’язаний українець напише заяву про добровільну оплату, а саме 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних осіб – 13420 гривень із щомісячною сумою перерахування на рахунок ЗСУ у 2697,5 грн. У підтвердженні йдеться про добровільний обов’язок сплачувати кошти та перерахування цих грошей на потреби ЗСУ.

Якщо громадянин виїде з країни та не дотримається умов – не буде сплачувати внески – то на нього накладуть санкції. Українець не зможе в’їхати в Україну, поки ним не буде сплачено весь його борг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.