Україна змінила характер сучасної війни і рухається до перемоги, – голова Військового комітету НАТО

Глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що українська армія змінила характер сучасної війни і ЗСУ щодня наближаються до перемоги над російськими окупантами. За його словами, Північноатлантичний альянс продовжить підтримувати Україну під час війни та протягом довгих років після завершення російської агресії.

Бауер додав, що Україна змінила сучасну війну і про це розповідатимуть в історичних книгах. Про це глава Військового комітету НАТО заявив під час відкриття щорічної конференції НАТО на рівні керівників начальників штабів країн Альянсу, повідомляє “Укрінформ”.

Адмірал наголосив, що Збройні сили України борються у війні безпрецедентного масштабу. Він зазначив, що така битва ще не була висвітлена у доктринальному полі.

“Вони воюють у війні безпрецедентного масштабу, у незвіданому доктринальному полі. Історичні книжки розкажуть, як Україна трансформувала сучасну війну. Вони рухаються вперед кожного дня, і кожен їхній успіх, – це ще один крок до перемоги”, – заявив Бауер.

Водночас адмірал заявив, що російські загарбники продовжують втрачати все більше позицій на тимчасово окупованих територіях. При цьому держава-терорист Росія страждає від економічного впливу санкцій та дипломатичної ізоляції.

Бауер наголосив, що, незважаючи на ситуацію на полі бою, керівництво РФ все ще вірить, що зможе “перечекати” колективну рішучість українського народу та партнерів. Для цього російська пропагандистська машина сіє дезінформацію, сподіваючись розділити Захід.

“Президент Путін хотів, щоб НАТО було розділеним, і здійснив всі можливі спроби для цього. Але ми зараз стоїмо поряд, більш об’єднані, ніж будь-коли. Ми об’єднані у переконанні, що верховенство права є однаковим для всіх, що конфлікти мають вирішувати через лінії зв’язку, а не на полі бою, і що право на самовизначення є невід’ємним”, – сказав голова Військового комітету НАТО.

Читайте також  Прикарпатка розповіла про ситуацію із сином, котрого поранили та взяли в полон російські військові

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.