Повернете все до копійки! Українцям приготували сюрприз. Віддаватимуть у бюджет “зайві гроші”

З 1 жовтня в Україні розпочинає працювати монетизація пільг на оплату комуналки, а деяким українцям доведеться повернути в бюджет “зайві гроші”пільги

Як відомо, з сьогоднішнього дня виплачувати пільги на комуналку в Україні можна двома способами: готівкою і безготівково

Субсидії в безготівковій формі будуть автоматично нараховуватися всім пільговикам. Для цього буде створено персональний особовий рахунок в Ощадбанку, з якого кошти будуть направлятися на оплату комуналки.

Для отримання субсидії у готівковій формі, необхідно подати заяву в УСЗН з 1 по 15 жовтня і вказати в документі номер рахунку в Ощадбанку або відділення Укрпошти, через які пільговик планує отримувати кошти.

Якщо у людини буде заборгованість по комуналці більше одного місяця на суму 340 гривень, то виплата пільги автоматично припиняється. Більше того, влада всерйоз збираються взятися за “липових” пільговиків, які не потребують допомоги держави і ховають свої доходи.

Відповідно до закону, всіх субсидіантів перевірятимуть у три етапи, а у спеціальному реєстрі зберігатиметься анкета на кожного.

На першому етапі українців перевірятиме орган, до якого вони звернуться для отримання матеріальної допомоги. Вони приймуть заяву, візьмуть всі необхідні для виплати документи, внесуть інформацію в єдину базу і тут же отримають дані з неї.

Другий етап триватиме до тих пір, поки пільговик отримує кошти. Якщо українці роблять покупку на суму від 50 тисяч гривень, то виплата субсидії автоматично припиняється. Третій етап передбачає перевірку тих громадян, які вже не отримують гроші. Якщо виноситься рішення про те, що громадянину платили кошти на незаконних умовах, то він зобов’язаний повернути “зайве” до бюджету. Більш того, в ситуацію може втрутитися суд і примусово стягнути з колишнього “пільговика” гроші.

Читайте також  У обласній лікарні Івано-Франківська за зміну постільної білизни беруть 50 гривень

РЕКЛАМА:

Джерело.