Мобілізація студентів 30+: Рада вигадала нову умову щодо відстрочення від призову

Нардепи пропонують не позбавляти відстрочки від мобілізації студентів віком від 30 років.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає розширення списку претендентів на освіту, які мають право на відстрочку від мобілізації. Про це повідомляє “Ти ж не юрист”.

Поданий документ є альтернативою раніше зареєстрованому законопроєкту, який спричинив громадське обурення.

Новий законопроєкт скасовує міру, що передбачає відстрочку від військової мобілізації для студентів та аспірантів, які досягли 30-річного віку та здобувають безперервну освіту.

У новому законопроєкті видалено вимогу про вік у 30 років для ненадання відстрочки від мобілізації. Тепер відстрочку від військової служби не отримають лише студенти, які здобувають другу чи третю освіту, незалежно від їх віку.

Однак аспірантам та докторантам відстрочка від мобілізації все одно надаватиметься (тільки для навчання на денній або дуальній формі навчання).

Крім того, у новому законопроєкті міститься важливе положення, згідно з яким відстрочення від мобілізації має надаватися всім студентам вищої освіти.

Йдеться про тих, хто навчається за спеціальностями, “яким надається особлива підтримка”, незалежно від того, чи отримують вони відповідний рівень освіти вперше або вже мають вищу освіту.

Ініціатори законопроєкту пояснили, що цей крок спрямований на підтримку дефіцитних спеціальностей, які необхідні для відновлення економіки. Остаточний список таких спеціальностей буде визначено Міністерством освіти та науки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.