Ми врятовані! Залізний купол над Україною – ЗАКРИТИ НЕБО: кінець терору! Радісна звістка!

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прогнозує значне посилення системи протиповітряної оборони на півдні після інцидентів із зальотом російських дронів на територію Румунії.

«На мій погляд, є два принципових рішення, обидва позитивні. Перше — передача Україні додаткових систем протиракетної та протиповітряної оборони, щоб ми дозакрили небо. Враховуючи те, що Росія завдає ударів по цивільних об’єктах по всій території нашої країни, систем протиракетної оборони має бути набагато більше. Це хороший шлях», — зазначив він.

Подоляк наголосив, що якщо цими системами посилять південь України, тоді «різко зменшиться можливість падіння тих чи інших уламків на території Румунії».

«Друге — це ставити системи протиракетної оборони на території Румунії для того, щоб вони ефективно і примітивно відпрацьовували по цих дронах, які випадково залітають в повітряний простір інших країн», — додав Подоляк.

Він упевнений, що одне з цих двох рішень буде обов’язково ухвалено.

Варто нагадати, що Румунія готова збивати російські дрони, які становитимуть для неї загрозу.

Про це заявив заступник начальника штабу оборони Румунії, генерал Георгіца Влад.

Країна вжила заходів у зв’язку з частими атаками Росії на українські порти на Дунаї, які розташовані впритул до румунської території.

«Ми розгорнули декілька радарів, у нас активована система оборони і ми обговорили із союзниками у НАТО рішення для того, щоби протистояти російській агресії», – розповів генерал Влад.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.