Ну ось і все почалося: в Україні стартували перевірки непридатних до служби

В Україні стартували перевірки непридатних до військової служби.

Якщо чоловіка віком від 18 до 60 років визнали непридатним до військової служби, його не повинні мобілізувати. Але не всі громадяни законно одержують відстрочку. Тому в Україні розпочалися перевірки непридатних до військової служби. Адвокат Роман Симутін у своєму Telegram-каналі повідомив, що розпочалася перша хвиля масових викликів слідчими таких чоловіків.

Перевіряють тих чоловіків, які за рішенням МСЕК здобули інвалідність. Адвокат поділився, що за останній тиждень уже знає про п’ять випадків непридатних викликів до військової служби.

Симутін зазначив, що якщо такі чоловіки вважають, що їм вдасться перечекати на перевірки, але помиляються. На другому етапі вже будуть примусові приводи.

Він зазначив, що попри думки юристів, що неможливо переглянути рішення ВЛК про непридатність або МСЕК щодо встановлення інвалідності, він не був би таким категоричним.

Адвокат поділився, що вже давно існує перевірений спосіб досягнення мети, який використовує будь-яка влада: відкриття кримінальних справ і такий спосіб примусу до виконання деяких дій. Наприклад, він наводить допит.

Його метою є з’ясування всіх обставин, за фактом яких людину визнали непридатною до військової служби або ж особою з інвалідністю.

Можуть отримати медичну документацію, щоб потім відправити на судово-медичну експертизу. На підставі наданих людиною медичних даних, а це аналізи, консультаційні висновки, аналіз та інші документи, буде надано висновок про ступінь придатності або підстав на встановлення групи інвалідності.

Але Симутін зазначив, що на цьому теж все може не закінчитися, а що загрожує таким чоловікам далі адвокат пообіцяв розповісти в подальших публікаціях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.