Українців попередили про нові правила в’їзду до ЄС: коли та що зміниться

Країни ЄС змінюють правила перетину кордонів у 2024 році
У 2024 році набудуть чинності нові правила в’їзду до країн Європейського Союзу. Тепер для в’їзду потрібно отримати спеціальний дозвіл на подорожі, відомий як ETIAS (European Travel Information and Authorization System). Інформація про це з’явилась на сайті ЄС.

ETIAS – це нова вимога Європейського Союзу, що стосується безвізу, які відвідують будь-яку з 30 країн ЄС.

Дозвіл ETIAS буде обов’язковий для громадян 60 країн, включаючи Україну. Для його отримання туристи повинні подати заявку на порталі Європейської системи інформації та авторизації для подорожей. Для цього необхідно мати паспорт, дійсний протягом не менше ніж 3 місяців, вказати адресу електронної пошти, заповнити онлайн-форму та сплатити збір в розмірі 7 євро.

Дозвіл ETIAS надасть можливість перебувати в будь-якій з 30 європейських країн протягом 90 днів. Загалом цей дозвіл буде діяти протягом трьох років, або до закінчення терміну дії паспорта, який був вказаний у заявці.

Важливо відзначити, що ETIAS не є візою. Для отримання цього дозволу вам не потрібно відвідувати консульство, і ваші біометричні дані не будуть збиратися. Заявку можна буде подати онлайн.

Крім того, в інформації міститься попередження, що є лише один офіційний веб-сайт ETIAS: europa.eu/etias. Форма заявки буде доступна на цьому веб-сайті після запуску системи.

Існують десятки веб-сайтів, які претендують на те, щоб бути офіційними сайтами ETIAS: вони використовують офіційний логотип ЄС, деякі навіть збирають особисті дані. Хоча комерційні посередники можуть подавати заявки від вашого імені після того, як система набуде чинності, переконайтеся, що ви використовуєте посередників, яким довіряєте: деякі можуть викрасти ваші особисті дані, номер паспорта та кредитної картки. Вони також можуть стягувати додаткову плату за свої послуги.

Читайте також  Росіянка поскаржилася, що її та друзів побили українці в Греції за вигук “Слава Росії!”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.