Пенсіонерам роздають допомогу 840 гривень: Список документів і як стати в чергу

Щоб отримати надбавку, потрібно звернутися до управління соціального захисту населення.

Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що деякі категорії громадян мають право на соціальну допомогу у сумі 40% прожиткового мінімуму, на даний момент – це 837 гривень.

Закон України №646-IX говорить, що на соціальну допомогу мають право самотні пенсіонери, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду, пише портал “На пенсії”.

Пенсіонери, які досягли 80 років і не мають працездатних родичів, які потребують стороннього догляду, можуть подати документи на оформлення цієї допомоги.

Важливою умовою є отримання пенсії за віком в Україні. Розмір допомоги становить 40% від прожиткового мінімуму, тобто 837 гривень. Але за підвищення прожиткового мінімуму змінюється і сума доплати.

Що потрібне для оформлення допомоги?
Для того, щоб подати заявку на отримання допомоги, потрібно зібрати пакет наступних документів:

Заява.

Висновок ВКК (лікарсько-консультативна комісія).

Паспорт.

Ідентифікаційний номер.

Витяг з Пенсійного фонду про те, що пенсіонер не отримує надбавку щодо догляду за пенсією.

Висновок лікарсько-консультативної комісії, в якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду. Це найголовніший документ у цій справі.

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.