Прорвалися з боєм: захисники Маріуполя врятували пів тисячі бійців із порту – ЗМІ

Захисники України з 36-ї окремої бригади морської піхоти провели разом з іншими підрозділами Збройних сил України та Національної гвардії успішну операцію з порятунку побратимів у Маріуполі. Ризикуючи власним життям, воїни евакуювали з порту близько пів тисячі прикордонників та співробітників поліції на територію заводу “Азовсталь”.

Під час операції захисники Маріуполя ще й завдали серйозних втрат російським окупантам. Про це, посилаючись на коментар одного з офіцерів 36-ї ОБрМП, повідомляє видання “Преступности.нет”.

За даними видання, морпіхи з миколаївської бригади морської піхоти разом із “азовцями” на бронетехніці з боєм прорвалися до території маріупольського морського порту, де перебували українські прикордонники та кілька підрозділів Нацполіції. У них закінчувався боєкомплект.

Якби не вчасна допомога побратимів, усі близько 500 українських воїнів, які тримали оборону в порту, могли б загинути чи потрапити у полон до окупантів.

Але “Азов” та ЗСУ, які спланували операцію з їхнього порятунку, забезпечили вогневе прикриття і змогли вивезти бойових побратимів. Тепер вони перебувають разом з іншими захисниками Маріуполя на території підприємства “Азовсталь”, яке перетворилося на неприступну фортецю для російських окупантів.

При цьому повідомляється, що під час спецоперації з порятунку побратимів українські військові ще й завдали ворогові суттєвих втрат.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.