До Франківська з Рима привезли мощі апостола Андрія Первозваного

На парафію Стрітення Господнього, що в Івано-Франківську, з Рима привезли мощі апостола Андрія Первозваного.

Доправив реліквію канонік базиліки Санта Марія Маджоре Іриней Білик, який відслужив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди свята Успення Пресвятої Богородиці у парафіяльній каплиці, пише RISU.

«Сьогоднішній події передувала паломницька подорож до Італії, коли з групою ми потрапили до базиліки Санта Марія Маджоре у Римі. Там ми отримали підтримку від каноніка базиліки владики Іринея Білика в отриманні мощей для своєї молодої парафії, якій лише 6 років і якій потрібна така своєрідна духовна підтримка, – розповідає настоятель парафії Стрітення Господнього отець Тарас Нейлюк. – Ми матимемо мощі саме апостола Андрія, бо він був серед перших, хто був покликаний і, як свідчать апокрифи, відвідував територію України і тому особливо близький нам за духом – це дуже важливо не лише для нашої парафії, але міста і Прикарпаття. Адже не дуже багато є мощей такого рівня у наших церквах. Таким чином, маємо змогу допомогти усім вірним і, головне, молоді, за посередництвом апостола Андрія, отримати особливу духовну підтримку. А парафія наша зможе ще швидше розбудовуватися».

Владика Іриней Білик під час урочистої Літургії і вшанування мощей Андрія Первозваного передав також апостольське благословення від Папи Римського Франциска і звернувся до вірних з вітальним словом:

«З цієї нагоди передаю апостольське благословення від Папи Франциска. Сьогодні, у найбільше свято Богородиці, яку Церква вшановує також і як матір апостолів, до вашої парафії прибув з Риму на постійне перебування один із апостолів Христових – Андрій у святих мощах, які з вдячністю Богові і великою радістю передаємо вам на шанування і моління для заступництва і допомоги в усіх потребах та для того, щоб він просив миру для України і всього світу».

Читайте також  Фото онука побачила в Інтернеті: прикарпатка через десять років знайшла хлопчика у дитячому будинку (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.