“За 3 дні може вразити 80 мільйонів”: небезпечний вірус загрожує всьому людству, медицина не готова

Грипоподібний вірус здатний в лічені дні поширитися по планеті викликавши глобальну пандемію, жертвами якої можуть стати до 80 000 000 чоловік.
Про це йдеться в спільній доповіді світових вчених з ради Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, передає Replyua.

Ця інфекція може стати новою світовою “чумою”

Нові штами гриппоподобного вірусу, є реальною загрозою для населення Землі поширившись в досить короткі терміни. Вченими  встановлено, що це атиповий легеневий патоген, вельми схожий на сумнозвісну в минулому столітті «іспанку», яка забрала величезну кількість людських життів в Європі. Особливу небезпеку становить поширення вірусу повітряно – крапельним шляхом.

Всього за 3-5 доби, вірус може інфікувати до 80 000 000 чоловік у всьому світі, як говорилося в доповіді фахівців.

За словах вчених, людство не готове до подібних загроз, а світові уряди намагаються не помічати проблему. Також вченими особливо вказується, що можливостей для придушення спалахів подібних вірусів вкрай недостатньо, а в країнах третього світу національні інститути охорони здоров’я взагалі можуть і не впоратися з епідемією. До того з такою великою швидкістю поширення інфекції, неминучий глобальний колапс і панічні настрої величезної кількості населення планети.

Фахівці приходять до єдиного висновку, що стрімкому поширенню патогенного вірусу сприятиме світова глобалізація, коли люди з легкістю переміщаються по планеті. Необхідність загального контролю за вогнищами вірусної інфекції, варто злободенною завданням яку на сьогоднішній день досить важко вирішити.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.