Рускоязичіє на “Голосі країни”: ані розуму, ані талану, ані гідності

Українська артистка Анна Солонична звернула увагу на те, що на українському музичному проекті “Голос Країни” іноземні конкурсанти вільно співають і розмовляють українською мовою, тоді як російськомовні громадяни України здіймають галас через те, що їх змушують розмовляти державною мовою: “На “Голосі країни” дуже симпатичний хлопець із В’єтнаму, студент Львівського ВУЗу бездоганною українською мовою заспівав пісню Ю. Рибчинського –  І. Поклада “Скрипка грає”.

Бездоганно нею розмовляє. Сказав, що українську мову вивчив за 8 місяців. Але, головне і дуже важливе інше. Хлопчина сказав, що вивчив українську мову із поваги до нашої країни. Йому аплодували стоячи – за мову. Хоч він ще й прекрасно виконав пісню.

Ще один виконавець із Мінська також вразив чудовою українською мовою, якою спілкувався із суддями після виступу. А мені ще більше стало прикро, соромно і навіть, пробачте, гидко за наших, так званих, русскаязичних українців, у яких немає не лише бажання, а й чомусь не вистачає ані розуму, ані талану, ані гідності, щоб вивчити та розмовляти українською мовою –  мовою країни, у якій живуть. Я вже не кажу про повагу до країни”, – написала Анна Солоничка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.