“Це не заслуга Порошенка, а…”: Патріарх Філарет зробив гучну заяву у Європарламенті

Домовленості про надання Українській церкві Томоса автокефалії – це не заслуга Порошенка, а результат роботи українського духовенства з цілого світу.

Про це вчора заявив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час виступу у Європарламенті. Його слова на своїй сторінці у Фейсбук цитує журналіст Ростислав Демчук.

Владика Філарет також подякував за санкції ЄС проти Росії. «Російська агресія проти України і її віроломне вторгнення на нашу землю – це зло, з яким мають боротися не лише українці, а вся Європа і увесь світ», – зазначив він.

Проте, коли зайшла мова про канонізацію та автокефалію Української православної церкви й подальшу долю УПЦ Московського патріархату в Україні, Патріарх заявив: «Якщо після надання Константинополем Українській православній церкві Томосу автокефалії УПЦ МП не долучиться до неї, то вона буде вважатися Екзархатом Російської православної церкви Московського патріархату… А Києво-Печерська лавра буде повернена Українській церкві».

Як стверджує журналіст, Владика Філарет також заявив, що домовленості з Константинополем і Патріархом Варфоломієм про надання Українській церкві Томоса автокефалії — це не є жодною заслугою президента Порошенка, це — результат роботи українського духовенства з цілого світу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.