“Прикарпаттяобленерго” оновлює ЛЕП від Ворохти до Поляниці

В рамках інвестиційної програми АТ «Прикарпаттяобленерго» на 2020 рік енергетики розпочали технічне переоснащення ЛЕП на ділянці від м. Ворохта до с. Поляниця з будівництвом нової розвантажувальної підстанції 35/10 кВ «Поляниця», повідомляють у компанії.

«Сьогодні передача електроенергії напругою в 10 кВ на поточній лінії відбувається на відстань у більш як 14 кілометрів. Лінія такої потужності, передаючи електроенергію на велику відстань, зазнає енергетичних втрат, і тому у віддалених населених пунктах електроенергія може бути неналежної якості, – зазначає технічний директор Олег Сеник. – Також від цієї лінії живиться 5 відносно великих населених пунктів, що створює велике навантаження на лінію і як наслідок може призвести до зниження напруги у будинках, особливо у період більш активного використання електрики. Протягом останнього року до нас неодноразово звертались більш як 30 споживачів цієї місцевості, у яких часто фіксуються перебої в електропостачанні, низька напруга в мережі тощо. Щоб покращити якість та надійність електропостачання мешканцям регіону, було вирішено модернізувати лінію на цій ділянці».

Реконструкція передбачає також заміну «голого» проводу на самоізольований з підвищеним класом ізоляції, що виконаний за новішою технологією. Використання самоізольованого проводу дає можливість підвищити рівень електробезпеки населення, знижує ймовірність пожеж, дозволяє безпечно виконувати ремонт на лінії без вимкнення електропостачання, підвищує надійність електропостачання за різних погодних умов.

Окрім того, одне із кіл лінії після технічного переоснащення передаватиме електроенергію вищої напруги: 35 кВ замість поточних 10 кВ. Це дозволить приєднувати до лінії нових споживачів без шкоди для якості електроенергії вже підключених споживачів, забезпечить кращий рівень напруги в помешканнях.

Також на цій лінії збудують нову розвантажувальну підстанцію ПС 35/10 кВ «Поляниця», яка дозволить перезаживлювати населені пункти, в яких через аварійні ситуації буде відсутнє електропостачання, а також покращити електропостачання віддаленим населеним пунктам та окремим помешканням.

Читайте також  “Мамо, я збив людину”: на Прикарпатті діяла група телефонних шахраїв (відео)

Окрім того, технічне переоснащення дасть змогу в подальшому виконати реконструкцію підстанції 35/10 кВ в селі Яблуниця.

За сприятливих умов роботи з технічного переоснащення лінії планують завершити до кінця вересня 2020 року. Проте лінія нерідко проходить по болотистій місцевості, яка під час сильних дощів затоплюється, і це ускладнює доступ до опор та підстанції.

АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до мешканців регіону, в якому ведуться ремонтні роботи, з проханням поставитись з розумінням до планових вимкнень та інших незручностей, пов’язаних з виконанням цих робіт. Нова переоснащена лінія дасть поштовх розвитку місцевому бізнесу, зокрема туристичному, а також забезпечить якісніше, надійніше та безпечніше електропостачання в домівках.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.