Як воно – жити у шлюбі з іноземцем? Жінки розповіли про особливості таких чоловіків

Дівчата, які в шлюбі з іноземцем, поділитися своїм досвідом життя в новій країні і спостереженнями про чужу культуру: їжі, побутові звички і відносини в сім’ї.

Чоловік – німець

Я білоруска. Німці деруни з варенням і яблучним мусом їдять. Я до сих пір перенести цього не можу. У Білорусі дерун – це священне і обов’язково солоне блюдо, яке їдять зі сметаною і всякими підливами. А ще свекруха ображається, що я її на «ви» називаю. Це у них тут у випадку з сім’єю не ознака особливої ​​поваги, а як би невизнання її як члена сім’ї. Мовляв, «я вас не знаю, ви мені чужі люди». Ще німці сильно дивуються, що я кожну ранку рвуся горілкою протерти. Що до східноєвропейської кухні, їх вражає, скільки ми готуємо, коли чекаємо гостей або на свята.

Чоловік – турок

У великих містах Туреччина – це така мусульманська Європа. Тільки вранці не дзвони дзвонять, а муедзини кричать, до цього треба просто звикнути. Я до сих пір не звикла до кінця. Важко ходити з маленькими дітьми по вулицях: накриває хвилею громадського розчулення. Тут справжній культ дитинства. Це не напоказ, в сім’ях він ще сильніше: турецьких дітей дуже сильно балують, задаровують, обіймають. Зате дуже легко ходити по магазинам, навіть не знаючи мови. Місцеві продавці так прокачані, що зрозуміють навіть мукання і жести – і викладуть на прилавок саме те, що треба.

Майже всі жінки люблять готувати, і багато чоловіків теж, це дуже впадає в очі. Їсти всі люблять не менше: порції великі, пікніків формату «шашлик-сік-салатик» не буває, з собою тягнуть сумки-холодильники з величезною кількістю їжі. З чоловіком проблем на ґрунті різних культур у мене не було: він відразу налаштувався, що одружується на європейці і «подай-принеси» по клацанню пальців не буде, хочеш кави – попроси вголос або сам зроби. Єдина битва, яка у нас була, – через інтимні зачіски. Тут волосся прийнято видаляти наголо, ніяких найскромніших і коротких стрижок не приймається, це бруд. Але ця битва була ще до весілля.

Чоловік – італієць

У мене в Італії культурного шоку не було, тому що до заміжжя я туди часто їздила. Ну так, були основні моменти, що дивують слов’янських дружин.

Читайте також  Деяким українцям заборонено одружуватися: кому саме

Прийом їжі строго за розкладом. Якщо прийшов гість, вивалювати з холодильника все, що є, не прийнято. Не тому, що жаднюги, – вважається, що в необідній час людина просто не може бути голодною. А в обідню пору ввічлива людина просто ніколи ні до кого не зайде і навіть не подзвонить, бо це святе. Гостям пропонують напої: аперитив, кава, воду. Щоб людину погодувати, треба запросити її на обід або вечерю. Якщо запитати італійця, чи хоче він їсти, – він, перш ніж відповісти, дивиться на годинник. Їжа для італійців – це все. Зате допивати до дна не треба, можна навіть взагалі не пити.

Не прийнято робити зауваження навіть в самій ніжній і ввічливій формі. А натяк на з’ясування відносин вважається неадекватною поведінкою. Деякі, звичайно, лаються з сусідами, з родичами, але це зазвичай означає остаточний розрив дипломатичних відносин. Обговорювати якісь серйозні теми і тим більше сперечатися – це не вітається. Прийнято згідно кивати на будь-яку ахінею, яку тобі кажуть. Я спочатку дивувалася: а чого це всі зі мною згодні завжди? Потім розібралася.

Це все з досвіду спілкування в невеликому селищі в Ломбардії (один з найбільш економічно розвинених регіонів на Півночі Італії). На Півдні дещо може бути по-іншому. Але їжа – це святе по всій Італії.

Чоловік – грек

Одне з перших відкриттів – гаряча вода буває не завжди, а нагрівається бойлером і закінчується досить швидко. Опалення взимку включаємо на годину або дві. Тому що +18 градусів в будинку – це цілком тепло, і до цього можна звикнути. А ось +15 – досить холодно.

Це вони не лаються – вони говорять про погоду. Це вони не вбивають один одного – вони говорять про футбол. Це вони не б’ються в припадку, а говорять про політику. Місця в громадському транспорті стареньким краще поступатися. А особливо літнім людям: ціліші будеш. Наші водії в порівнянні з афінськими – зайчики. В Афінах поїхати на червоне світло, прямо між пішоходами – звичайна справа. Ще й вилаяти їх за те, що недостатньо швидко розбігаються.

Читайте також  TURKISH AIRLINES ВІДНОВЛЮЄ ПОЛЬОТИ ДО ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА

Не питайте, як звуть малюків до двох років: їх звуть малюк або малятко. Ім’я дадуть на хрестинах. Забудьте про те, як вам хочеться назвати свою дитину: її назвуть по імені свекра або свекрухи. Така традиція, непорушна. Ну-у, а якщо хочете наполягти на своєму – готуйтеся до війни.

Який ще день народження? Іменини – ось це свято з подарунками та привітаннями. Який ще Новий рік? Різдво! А найголовніше свято – це Великдень. Святкують його всі, навіть атеїсти.

Чоловік – баск

Я українка. Як стикалися наші культури? Елементарно. Борщ їм тільки я, тому що «буряк – це їжа корів». Ну і будь ласка. В помсту я не готую страви місцевої кухні. Що? Тортілья? Це су-у-уперважко, і цим можуть займатися тільки місцеві жителі. Ось нехай і займаються. Щочетверга у нас така вечеря, а в інші дні тижня придумується щось теж місцеве і що я теж не готую.

Не знаю, хто більше говорять про їжу – іспанці або італійці. З холодом та ж петрушка, що і в Греції: +18 – це вже майже жарко. +19 – відкриваються всі вікна і стоїть стогін, що нічим дихати.

Чоловік – іспанець

Іспанія здивувала мене, мабуть, більш трепетним ставленням до іменин. Деякі люди їх люблять більше, ніж сам день народження. Ну і по дрібниці – свята інші. Сімейна вечеря, коли запрошують всіх, – це Різдво. Новий рік – це так, для молоді привід вибратися на дискотеку, а другого січня будьте ласкаві на роботу!

Обідати, особливо на роботі, краще з кимось. Спочатку це напружувало, а тепер уже нормально говорю колегам, мовляв, замовте і на мене місце в ресторанчику. Якщо це обід або вечеря по карті, а не комплексний обід, то замовляють кілька страв, щоб розділити з усіма. Одружені чоловіки, особливо з дітьми, ділять тяготи побуту навпіл з дружинами. Але це більшою мірою стосується молодих людей, не старше сорока років.

Чоловік – канадець

Взаєморозуміння з ним набагато більше, ніж зі словянськими чоловіками, але я все ще борюся з деякими звичками. Не люблю, коли вдень ​​сидять з закритими шторами при електричному світлі – тут часто з таким стикаюся. І ще у мене діє «закон поверхонь»: те, що стояло невідомо де на підлозі, на обідній стіл не ставиться. А місцеві дуже спокійно до такого ставляться: можуть в кухонну раковину вилити воду після миття підлог.

Читайте також  Буковелівська фірма ПБС обіцяє новий міст через річку Бистриця Солотвинська біля села Драгомирчани вже до кінця року (фото)

Наші страви народ їсть, іноді готую їх за заявками. Але ніхто не їсть ікру, і дуже шкода: її іноді хочеться, але одній мені багато навіть маленької баночки. І ще коньяк ніхто, крім мене, не п’є.

Чоловік – японець

У цій країні іноземна дружина ніколи не буде своєю, і їй це демонструватимуть, хоча і не на зло. Вона назавжди чужа. І роботу їй знайти важче, ніж японці. Доведеться звикнути до того, що всі гроші і вся власність – на чоловіка. Навіть дитячі посібники отримує він на банківський рахунок. Загалом, чоловіка-японця треба вибирати ще ретельніше, ніж будь-якого іноземця. Дружина буде дуже фінансово залежна.

Японському чоловікові в голову не прийде якось допомогти по дому. Прохання його здивують. Він чашку за собою зі столу в мийку не віднесе, навіть якщо чоловік дуже добрий і люблячий. У кращому випадку піде гуляти з дітьми, щоб дружині було легше прибратися. Дружинам не прийнято допомагати носити важкі сумки або дарувати подарунки. Насправді років за п’ять можна навчити його трохи допомагати – наприклад, закидати брудні шкарпетки в пральну машину, але це вимагає колосальних зусиль.

Коли японський чоловік ввечері приходить додому, там все повинно бути ідеально: вечеря готова, будинок прибраний, діти симпатично одягнені. І ніяких подруг в його будинку! Для подруг є день. Якщо чоловік раптом прийшов раніше, ніж звичайно, а ти з японською знайомою п’єш чай, японка підірветься і, постійно кланяючись і вибачаючись, буквально втече.

І ще деталь: чоловік і дружина тут майже не розмовляють, це нормально. При цьому він її може навіть дуже любити, але про що тут говорити, не уявляє. Він висловлює свою любов двома способами: або заробляє більше, щоб дружина могла дозволити собі милі особисті покупки, або викроює час, щоб побути вдома, сходити кудись всією сім’єю погуляти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.