Перший рік шлюбу видався нелегким, але потім я поговорила із заміжньою подругою

Я прекрасно розуміла, що після весілля настане інше життя, але все одно не була готова до кардинальних змін, – розповідає читачка ресурсу Настрой.нет. Вийшовши заміж рік назад, я вже не раз відчувала тягар шлюбного союзу. Коли ми зустрічалися, він був таким веселим, кмітливим, романтичним. Куди поділося все те, до чого я звикла?

 

Як добре, що в цей період поряд зі мною виявилася віддана подруга. Вона не перший рік в шлюбі, а тому досвідченіша за мене. Подруга уважно вислухала все те, що було у мене на душі, водночас, давши хороші поради. Відчуваєте щось схоже на те, що відчуваю я? Тоді я з радістю поділюся з вами ефективними порадами, які зробили моє сімейне життя набагато кращим.

Актуальність
Згідно зі статистикою, близько 65% пар подають на розлучення протягом першого року подружнього життя. Одна справа, коли ти тільки зустрічаєшся: посмішки, симпатія, збентеження. І зовсім інша — жити разом з тим, кого, можливо, ти не так добре пізнала. А слід було б.

Перший рік завжди важкий. Чому саме так? Молоді пари можуть бути настільки захоплені плануванням дня весілля, що зовсім не замислюються про те, що станеться після цієї події. Тепер ви можете відчувати тиск, але не поспішайте розлучатися: якщо ви не навчитеся пристосовуватися до партнера, ви будете нещасні і в подальшому шлюбі.

Це нормально
Після весілля очікування один від одного значно зросли, і якщо виходить зовсім не так, як ви думали, – реальність може засмучувати. Більш того, негативно впливає і усвідомлення, що ви повинні мати справу з цим до кінця життя.

Усвідомлення того, що це нормально, є першою умовою для щасливого сімейного життя. Визнайте, що у вас різні характери, різне виховання і думаєте ви зовсім не однаково.

Читайте також  Скільки українців помирають від раку: страшна статистика

Відверті розмови
За словами подруги, відверте спілкування з чоловіком вирішує якщо не все, то дуже багато чого. Будьте чесні один з одним. Не поспішайте ображатися і вказувати один одному на недоліки.

Розкажіть про свої почуття: тактовно, але відверто. Такий підхід не тільки допоможе вам в перший рік подружнього життя, але і додасть вам сил міцно дружити десятиліттями.

Не забувайте веселитися
Ви все ті ж люди, навіть якщо зараз одружені. Звичайно, у кожного з вас додалося чимала кількість обов’язків. Але проявляйте ті ж почуття, що і під час побачень. Шлюб не повинен бути рутиною: зірвіть квітку (нехай навіть в недозволеному місці), здивуєте чоловіка вибором одягу, приготуйте нову страву. Одним словом, експериментуйте: хто сказав, що сімейне життя – нудна штука? Робіть те, що робить вас обох щасливими, а не те, що, як ви думаєте, тепер очікується від вас.

Очікування
За словами подруги, очікування – чи не найважливіша деталь сімейних відносин. Звичайно, іноді може знадобитися допомога сімейного фахівця, але спочатку спробуйте поговорити самостійно. Поговоріть про те, чого ви очікуєте один від одного. Іноді ваші уявлення щодо подружнього життя (і конкретно партнера) можуть бути нереалістичними і навіть казковими.

З іншого боку, жінки раптово починають турбуватися про те, щоб завжди ставити гарячу їжу на стіл, чоловіки ж панікують через те, що не заробляють достатньо. Так чиї це очікування: ваші чи дружини?

Це відмінна ідея поговорити про те, чи змінилися ваші очікування по відношенню один до одного. Скажіть: «Тепер я твоя дружина, а не просто дівчина. Чого ти від мене чекаєш?». Довірча розмова допоможе розставити всі крапки над “i”.

Читайте також  Священик назвав перешкоди усі перешкоди для укладення шлюбу

Фінанси і спільні обов’язки
Не багатьом парам пощастило мати однакове ставлення до грошей і витрат. В ідеальному світі обговорюють існуючі борги і зобов’язання ще до того, як одружаться, адже це важлива частина відносин.

Деякі пари легко розподіляють між собою обов’язки, коли починають жити разом. Знайдуться справи для обох членів сім’ї. Один займається чистотою на кухні, інший – виносить сміття. Один виводить собаку на прогулянку, інший – готує вечерю. Пам’ятайте: іноді було б мудро займатися якимись справами спільно. Це дуже навіть об’єднує.

Підсумок
У вашому шлюбі іноді будуть з’являтися “нерозв’язані проблеми”. Але важливо не те, що вже сталося, а те, як ви ставитеся до цього. Не потрібно сперечатися або грати в мовчанку. Ще гірше, коли ви немов лякаєте розлученням свого партнера: це не вихід. Стосунків не побудуєш на страху, любов — відмінна риса міцної щасливої родини.

РЕКЛАМА:

Джерело.