“Тільки один Господь Бог знає, що міститься в таких продуктах”: стало відомо, чим годують дітей у школах і садках

Раніше держава контролювала якість продуктів харчування

Останні кілька років громадяни України живуть в умовах постійного ризику для життя і здоров’я, й вони не мають ніякого захисту з боку держави від недобросовісних підприємців, пердає Корупція.Інфо

Про це виданню “УНН” заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, раніше держава контролювала якість продуктів харчування, проводячи вибірки в магазинах і на ринках. Якщо вони не відповідали заявленим у сертифікаті даним, то контролери приходили на підприємство і накладали штрафи.

“Сьогодні ж, у нас виробник виробляє те, що він хоче. Мораторій на перевірки і недореформована система захисту прав споживача у цьому винні”, – підкреслив Дорошенко.

Гострим залишається і питання якості продуктів харчування, які надходять у садочки та школи.

“Сьогодні підприємець не зобов’язаний отримувати сертифікат якості.  Наявність даного документа – на розсуд виробника. Якщо мова йде про постачання в торговельні мережі – вони, як правило, запитують сертифікат. А якщо ви свою продукцію продаєте по маленьким магазинам, або поставляєте її в дитячі садки або школи – ви можете сертифікат взагалі не надавати. Тому, тільки один Господь Бог знає, що міститься в таких продуктах харчування “, – пояснив він.

Дорошенко переконаний, що в Україні слід посилити відповідальність за порушення в сфері безпеки харчових продуктів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.