Регулярно і з задоволенням: названі чотири важливі моменти про частоту сексу (18+)

Цілком можливо, що твої друзі займаються сексом частіше, експериментують. Але визначити, що нормально для інтимного життя, буває складно, тому що поняття про це у всіх різне.

Неважливо, наскільки ти задоволена своїм сексуальним життям, але коли мова йде про регулярний секс в довгих відносинах, – завжди цікаво дізнатися, як у інших.

Пропонуємо розібратися в цьому питанні докладніше, пише Cosmo.

Чому бувають перерви

Маленькі діти, складна робота, стрес, проблеми зі здоров’ям і сном, прийом деяких ліків – все це може впливати на лібідо. Але це не означає, що потрібно віддатися на волю випадку – і з часом взагалі перестати займатися сексом.

Плюси регулярного інтиму

Для відносин корисний регулярний секс, це давно доведено. Ви стаєте ближче, відчуваєте себе бажаними, доставляєте один одному задоволення. Крім того, секс корисний для здоров’я.

Він знижує стрес, покращує сон, дає можливість обговорити свої бажання і фантазії (і не тільки постільні).

Як часто варто ним займатися

Такого правила не існує. Все залежить від потреб і лібідо обох партнерів, від здатності терпіти і домовлятися.

У багатьох випадках набагато важливіше якість, а не кількість. Кожна пара має власну версію здорового сексуального життя, і лише вам самим вирішувати, що спрацює у вашому випадку.

Статистика показує, що пари у віці 26-55 років займаються сексом в середньому раз на тиждень. Цікаво, що ті, хто робить це частіше, не показали вищого рівня щастя в дослідженнях. А ось ті, хто рідше, зазвичай мають претензії до партнера.

Але статистика – це теж не загальне правило. Якщо ви добре спілкуєтеся і домовилися про те, як часто будете проводити час в ліжку, значить, все добре. До того ж секс – це не тільки вагінальне проникнення, важливі всі інтимні моменти, в тому числі дотики і поцілунки.

Читайте також  Франківця, котрий зник три тижні тому, використовували як робочу силу

Коли починати турбуватися, що сексу замало

Якщо ти або партнер перестали хотіти сексу або турбуватися про нього – значить, у відносинах щось змінилося. Особливо якщо пропали і дрібні знаки уваги і ти не пам’ятаєш, коли ви в останній раз цілувалися.

Для початку це варто обговорити. Якщо розмова не клеїться – можна сходити на парну терапію, щоб зрозуміти, що робити далі.

Не скидай з рахунків і проблеми зі здоров’ям або стресом. Важливо зрозуміти, чи не знаходиться один з вас, наприклад, в депресії, чи не потрібна допомога лікарів.

Саме тому немає сенсу питати інших – все індивідуально. Якщо друзі займаються сексом кожен день, а вам досить раз на місяць – значить, і у них, і у вас все добре!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.