Івано-Франківщину поділили на карантинні зони: 11 районів – “жовті”

На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській ОДА встановили зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території області.

«За результатами аналізу захворювання впродовж останнього тижня можна констатувати, що з початку пандемії сьогодні ми маємо найскладнішу ситуацію, значне зростання кількості хворих та летальних випадків, – наголосив Віталій Федорів. – Необхідно напрацювати запобіжники та донести до жителів області всю серйозність ситуації. Наступні два тижні будуть вирішальними, адже у нас є дуже великі ризики потрапити в червону зону».

Керівники головного управління Держпродспоживслужби в області, обласного лабораторного центру МОЗ України, Центру громадського здоров’я, профільного департаменту доповіли про ситуацію та акцентували увагу на необхідності дотримання посилених протиепідемічних заходів та активізації роз’яснювальної роботи серед населення.

Регіональною комісією прийнято рішення установити з 00:00 годин 17 серпня до 30 серпня «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Городенківському і Косівському районах.

“Помаранчевий” рівень – в Івано-Франківську, Бурштині, Коломиї та Тисменицькому районі.

“Жовтий” рівень – у місті Калуш, Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Долинському, Калуському, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах.

Прикарпатців закликали до обов’язкового виконання карантинних заходів та уникнення масових зібрань.

На сьогодні найбільше хворих, згідно з даними НСЗУ, в Івано-Франківську – 1832, Тисмениччині – 589, Коломийщині – 486, Калущині – 457.

Найменше – на Снятинщині, Рогатинщині, Рожнятівщині.

Останні зміни – “кольорові” маркери територій не змінюватимуться впродовж 14 днів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.