-20 градусів морозу вдарять прямо в цій області України, потужний снігопад наближається: синоптики про холод

Експерти закликають українців поводитися обережно під час прогулянок і поїздок, адже буде холодно, слизько, почнеться снігопад.

Як інформує “TrueUA”, завтра, у суботу (13 січня), погода в Україні буде хмарною та сніжною. Подекуди можливі хуртовини.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, в більшості регіонів України очікується сніг, лише у східних, уночі і в південних областях без опадів. На дорогах можлива ожеледиця. Вітер західний із переходом на південно-східний, 7-12 м/с, на заході країни місцями пориви 15-20 м/с, хуртовини.

Температура у східних, північно-східних областях та в Карпатах уночі опуститися до -15…-20°C, а вдень до -9…-14ºC. У західних та більшості південних областей вночі буде -7…-12°C, вдень 0…-5°C. На решті території вночі стовпчики термометрів показуватимуть -10…-15°C, вдень -3…-8°C.

У Києві 13 січня прогнозується сніг, температура вночі становитиме -10…-12°C, удень -5…-7°C. На дорогах ожеледиця. Вітер західний із переходом на південно-східний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.