Метеорологи повідомили про перший сніг в Україні

Стало відомо, коли в Україні випаде перший сніг. Метеослужба не називає точної дати, однак спрогнозувала приблизні строки цієї події.

Метеорологи повідомили про перший сніг в Україні – today.ua
Такою інформацією поділилась під час прес-конференції доктор фізико-математичних наук в галузі метеорології Вазіра Мартазінова.

Отже, за словами метеорологині, глобальне потепління принесло українцям більші кліматичні зміни, ніж нам може здаватись. Попри те, що зими нікуди не поділись, вони стало набагато теплішими. Наприклад, в Україні глобальне потепління “відібрало” у зими приблизно 10 градусів морозу. Тобто, якби не воно, то зими були б у нас набагато суворішими. А натомість вони останнім часом дедалі м’якші.

І все ж, незважаючи на теплі зими, в Україні все одно випадає сніг. І буває, що сніговий покрив тримається доволі тривалий час. Отож і цьогоріч сніг також узимку буде.

Вже за день-два, буквально з перших чисел жовтня, в Україні почнеться похолодання. Температура буде знижуватись. Втім, вона знизиться не настільки, щоб українцям уже зараз чекати снігу. Перший сніг, за прогнозами науковиці, має випасти в передзимовий період. Вазіра Мартазінова каже, що це середина листопада.

“Перший сніг ми з вами можемо очікувати в передзимовий період. Передзим’я – це середина листопада. Він випаде і зникне. Ось вам і буде перший сніг. І потім наступний сніг – так само”, – сказала Мартазінова.

Математична модель зміни клімату, створена ученими на основі даних багатьох спостережень, показує, що глобальне потепління знижує інтенсивність українських морозів на 10 градусів. Саме тому в нас зими тепер м’які і теплі, каже науковиця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.