Українців попередили про підвищення тарифів на світло та газ: “На нас чекають серйозні зміни“

Українців попередили про підвищення тарифів на газ. Вони можуть зрости вже 2024 року. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Підвищення вартості комуналки очікується з весни. Попенко висловив думку, що нові тарифи буде затверджено до кінця опалювального сезону.

“Я думаю, що, швидше за все, ми отримаємо нові платіжки цього року на електроенергію з 1 квітня або 1 травня, де нам знову збільшать вартість електроенергії. А на додачу до цього ще й вартість газу збільшать, тому на нас чекають серйозні зміни в наших платіжках 2024 року”, – наголосив аналітик в ефірі “Громадського радіо”.

Однак в уряді запевняють, що побоювання побутових споживачів є безпідставними. Міністр енергетики Герман Галущенко нещодавно заявив, що українцям найближчими місяцями не змінюватимуть тарифи.

Нагадаємо, що комунальні тарифи протягом року зросли в середньому на 13%. Найбільше подорожчала електроенергія. З червня 2023 року за кожен кіловат потрібно сплачувати 2,64 грн. незалежно від обсягу використаного ресурсу.

У НКРЕКУ зробили заяву про тарифи на електроенергію

Голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський повідомив, що відомості про майбутнє подорожчання комуналки не відповідають дійсності.

За словами топ-менеджера НКРЕКП, наразі всі енергетики зосередили свої сили на успішному проходженні осінньо-зимового періоду. Тому до завершення розмови про перегляд цінової політики не ведуться. Таким чином, можна зробити висновок, що тариф на електроенергію залишиться тим самим.

Ущаповський наголосив, що вітчизняна енергосистема впоралася зі значним похолоданням в Україні. Аварійна допомога з постачання електроенергії з інших країн не застосовувалася. Однак енергетики закликають користувачів економити електроенергію, особливо в ранкові та вечірні “пікові” години.

Читайте також  У Польщі 17 чоловіків побили двох українців

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.