Водіям анулюватимуть права: нова напасть не через порушення ПДД чи мобілізацію

До Верховної Ради України буде внесений законопроект, який отримав підтримку від відповідного Комітету і стосується посвідчень водія, повідомляє avtomir.ua.

Зазначений документ, проект закону №8082, вносить зміни до процедури отримання та анулювання посвідчень водія. Планується розгляд цього закону на засіданні Верховної Ради України 7 лютого.

Після ухвалення цього закону право зупинити дію посвідчення водія (анулювати) матимуть представники виконавчої служби, наприклад, у випадку боргів, несплачених штрафів або аліментів. Відомості про ці обмеження будуть внесені до Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ України.

Таким чином, громадянам доведеться слідкувати за даними, які будуть включатися до Реєстру інформації про виконавчі провадження щодо несплачених штрафів, аліментів та заборгованості. Про конкретний механізм цього процесу інформації наразі немає.

Також в рамках цього законопроекту передбачається зміна вікових обмежень для отримання посвідчення водія. Планується, що іспити на отримання категорії A (для будь-якого мотоцикла) можна буде складати з 20 років, при умові наявності стажу керування транспортним засобом категорії A2 (мотоцикл потужністю до 25 кВт) протягом не менше 2 років та досягнення віку не менше 24 років (зараз вимога – 20 років).

Дозвіл на керування мопедами та легковими мотоциклами категорії A1 можна буде отримати з 16 років, легковими автомобілями категорії B1 – з 18 років, вантажівками — з 21 року, а автобусами — з 24 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.