Відчують усі: потужна магнітна буря червоного рівня накриє Землю вже завтра

16 листопадв, сильна магнітна буря червоного рівня накриє Землю. За попередніми прогнозами, ця буря досягне високого рівня К-Індекс 7.

Про це повідомляє Meteoagent.

Що таке магнітна буря

На Сонці періодично виникають вибухи та сплески, які провокують викиди сонячної енергії у різних напрямках, у тому числі й у бік Землі.

Сонячна енергія складається із заряджених частинок (протонів та електронів), які можуть швидко переміщатися у просторі. Коли ця енергія контактує з магнітосферою Землі, вона провокує активність, яку називають магнітними чи сонячними бурями.

За даними вчених, магнітні бурі відрізняються за класами та потужностями – від К-індексу 2 до К-індексу 9. Чим вище К-індекс, тим вища потужність магнітної бурі, і відповідно – її наслідки.

Бурі К-індексу 5 і вище можуть викликати погіршення самопочуття у людей, збій у роботі супутників, мобільного зв’язку, GPRS. При сонячних бурях К-індекс 7-9 можуть бути полярні (північні) сяйва.

Що відомо про найближчу бурю

За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, геомагнітна обстановка почала погіршуватися вже в середу, 15 листопада – магнітна буря досягла К-індексу 4.

А 16 листопада очікується сильний спалах – магнітна буря досягне рівня К-індексу 7, що відповідає бурі червоного рівня.

17 листопада магнітна буря піде на спад і магнітосфера стабілізується. Наступну бурю червоного рівня вчені прогнозують на 22 листопада.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.