Учитель з Луганщини доступно пояснив, чому школяpі повинні спiлкуватися на пеpервах укpаїнською

Артур Пройдаков, український вчитель, який увійшов до топ-10 кращих планети та народився на Луганщині, розповів, що коли чує на перервах російську мову, то починає вдосконалювати свої уроки.

За словами педагога, державна мова, в умовах війни росії проти України – питання державної безпеки.

 

Про це кращий вчитель розповів в інтервʼю Освіторії. Він сказав, що це “камінь у його город” і він недостатньо попрацював, аби діти говорили державною під час перерви.

“Я кажу: “Добре, це камінь у мій город, я ще недостатньо попрацював, щоб ви говорили українською і на перервах”.

Тож це моя зона зростання, я буду далі вдосконалювати свої уроки. Як людина зі Сходу я розумію, що питання мови для нас екзистенційне”, – підкреслив педагог.

Додає, що мову, країна-агресор, використала як привід для вторгнення і приводить у приклад досвід Луганщини, Донеччини та Запоріжжя. Тому, за його словами, чим більше будуть чути діти українську в своєму просторі, тим це краще для державності.

“Для мене показовим є фото з Маріуполя, де окупанти, в першу чергу, змінюють українську свічечку “і” на в’їзді в місто на свою літеру. Наш ворог розуміє значення мови, тому досить уже розмов, чи потрібна нам лагідна чи сувора українізація. Ми всі маємо усвідомити: українська мова — це питання державної безпеки”, – зазначив вчитель.

Пройдаков каже, що підтримує суворі правила вживання державної мови у публічній сфері.

Ділиться, що під час хвилини мовчання, підкреслює своїм учням важливість спілкування державною, адже це одна із причин, чому ворог продовжує знищувати український народ.

Зокрема, розповідає школярам про тих, хто загинув у війні. Наводить у приклад, письменницю Вікторію Амеліну, яку вбила російська ракета. Або Володимира Вакуленка, який загинув на Ізюмщині.

Читайте також  Англiєць назвав п’ять найcкладніших cлів в укpаїнській мові: чи є сеpед них ПАЛЯНИЦЯ? Відео.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.