Комаровський пояснив, чи потрібно купляти кисневий концентратор хворим на COVID

Багато хто з українців чув, що місць у COVID-лікарнях катастрофічно не вистачає. Тому останнім часом стало актуальним придбання кисневого концентратора, щоб допомогти собі в домашніх умовах, якщо у вас чи ваших рідних коронавірус.

Доктор Євген Комаровський у програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна” розповів, чи потрібно купувати кисневий концентратор “про всяк випадок”.

За словами Комаровського, кисневий концентратор став актуальним через поширеність важких форм коронавірусу.

Цей пристрій виділяє кисень з навколишнього повітря. Завдяки пульсоксиметру дуже легко визначити, що людині не вистачає кисню.

Тому можна навіть у домашніх умовах використовувати кисневий концентратор.

“Але я не рекомендую купляти кисневий концентратор кожній родині. Це як купити милиці – нехай лежать про всяк випадок, раптом я завтра зламаю ногу”, – каже лікар.

 

Важливо знати інше, пояснив кандидат медичних наук, а саме: де взяти цей пристрій на той випадок, якщо він справді потрібний.

“Сьогодні багато людей здають кисневий концентратор. Взяти його в оренду – набагато вигідніше, ніж купувати”, – порадив доктор Комаровський.

“Але якщо ви тиждень у домашніх умовах використовуєте кисневий концентратор і розумієте, що він вам знадобиться ще кілька місяців, тоді настав час лягати у стаціонар”, – додав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.