Віддати території? Зеленський, став підпис: старшний ультиматум НАТО – президент в ауті, надважке рішення!

Пропозиція ексгенсека НАТО Андерса Фог Расмуссена про приєднання до альянсу лише частини території України провокує Російську Федерацію на подальшу агресію. Тільки масштабна військово-технологічна допомога Києву «вирішить проблему європейської безпеки й гарантує повернення до стабільних глобальних правил».

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він прокоментував скандальну ідею Расмуссена на своїй сторінці у Twitter 12 листопада.

Пропозицію колишнього генерального секретаря Північноатлантичного альянсу та колишнього прем’єр-міністра Данії Подоляк назвав дивною. Подібні «варіанти вирішення конфлікту» досі доводять, що «причини не всім очевидні».

«Наприклад, іноді можна почути «чудесне» припущення, що Україна нібито легко могла б вступити в НАТО… частинами, з територіями, які не окуповані. Ох уже ці «прості рішення», які завжди в підсумку коштують дорого…» – обурився радник очільника ОП.

Він вважає, що лише розмови про це «явно провокують» країну-агресора вести війну далі.

Крім того, виникають риторичні запитання: хто сказав, що Росія готова прийняти пропозицію й зупинитися? Що вона готова погодитись на «Україну в НАТО»? І хто гарантує, що РФ не продовжить війну після паузи, використавши цю перерву для зміцнення власних позицій?

«Нарешті, хто саме виступить гарантом непорушності… умовної лінії розмежування? Чи теорія не передбачає практики?» – поцікавився Подоляк.

Він також запитав, навіщо висувати пропозиції, які заохочують Москву.

«РФ абсолютно нездатна укласти угоду і в будь-якому випадку спробує обдурити. РФ у такому вигляді лише масштабуватиме ризики й намагатиметься реалізувати свою агресію», – упевнений представник ОП.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.