Є одна умова: з України хочуть дозволити виїздити всім чоловікам

В Україні виступили з пропозицією на законодавчому рівні скасувати заборону на виїзд чоловіків за межі країни під час мобілізації за умови внесення грошової застави.

Така можливість прописана у проєкті закону №8029, зареєстрованому у Верховній Раді.

Як відомо, під час воєнного стану та оголошеної загальної мобілізації більшості чоловіків призовного віку заборонено виїжджати за кордон, проте можливе ухвалення відповідного проєкту закону змінить такий підхід.

Документ внесли до порядку денного. Його автор, нардеп від партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу, вважає, що потрібно внести відповідні зміни до правил перетину держкордону.

Йдеться про чоловіків віком від 18 – 60 років, які матимуть право на виїзд на основі документів, що підтверджують відкриття банківського рахунку з гарантійним внеском. Його розмір має становити не менше п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Гроші з нього не можна буде використати за межами країни.

Також громадяни муситимуть вносити суму, рівну мінімуму розміру податків із мінімальної заробітної платні протягом усього періоду перебування за кордоном. Це також має бути засвідчено нотаріально. Банк матиме право відраховувати кошти на спецрахунок ЗСУ.

Ще у документі йдеться, що з країни зможуть виїхати чоловіки за наявності документів, що засвідчують факт навчання чи вступу на навчання у закордонному навчальному закладі за умови письмового погодження на виїзд від військкомату.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Психологи з'ясували, чому люди зраджують

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.