Через підтоплення на Прикарпатті загинули три людини (ФОТО)

У Чернівецьку та Івано-Франківську області України знову прийшла велика вода: через негоду річки виходять з берегів, руйнуючи місцеву інфраструктуру та затоплюючи населені пункти. Ситуацію ускладнює те, що найближчими днями в регіоні знову прогнозують сильні зливи та нову хвилю паводку. На Буковині та Прикарпатті оголошено другий, помаранчевий рівень небезпеки

 

Уже відомо принаймні про трьох жертв паводку в Івано-Франківській області.

У понеділок, 22 червня, Гідрометцентр оголошував в країні штормове попередження: майже на всій території України пройшли дощі та шквали, особливо сильні – у західних областях. Опади на заході України спостерігалися протягом попередніх днів.

Особливо постраждали від злив Івано-Франківська та Чернівецька області. Вже надвечір 22 червня в МВС повідомили, що рівень води в гірських річках піднявся до 2 м. З’явилася інформація про перші руйнування та необхідність евакуювати людей.

Сьогодні й завтра, 23−24 червня, погодні умови в цих областях будуть лише погіршуватися. У вівторок ДСНС оприлюднила попередження про те, що «значні та сильні» дощі поновляться, а на регіон чекає «наступна хвиля дощового паводку».

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.