Не пропустіть: коли Чорна п’ятниця 2023 року в Україні та світі

Чорна п’ятниця в усьому світі – найочікуваніша шопінг-подія року. На які знижки можна розраховувати, де шукати розпродажі та як підготуватися до цього дня?

Щороку наприкінці листопада в Україні та в інших країнах проходить так звана Чорна п’ятниця (Black Friday). Традиція зародилася на території США, але доволі швидко заполонила увесь світ. Іноді акції тривають цілий тиждень, а то й довше. Коли Чорна п’ятниця 2023 року? Цьогоріч день найвигіднішого шопінгу припадає на 24 листопада. В цей час ви можете придбати практично будь-які товари за привабливими цінами.

На які знижки чекати в Чорну п’ятницю 2023 року
Традиційно в Україні магазини пропонують покупцям знижки протягом 3 днів – 1 тижня. 2023 року Чорна п’ятниця розпочнеться 24 листопада, але можна очікувати, що акції триватимуть до 27-28 листопада. Тут усе залежить від конкретної мережі. Якщо ви давно мріяли про дорогу річ, яку не могли собі дозволити, або хочете придбати цінний подарунок, Black Friday – саме той час, коли це можна зробити. В цей період є можливість:

отримати до -90% знижки практично на всі товари;
заздалегідь переглянути всі пропозиції магазинів, тому що вони починають готуватися до Чорної п’ятниці за декілька місяців;
оновити гардероб перед зимовим періодом;
купити техніку, на яку раніше не вистачало коштів.
Де шукати найкращі пропозиції на Чорну п’ятницю від українських магазинів

Варто заздалегідь звернути увагу, що на різних майданчиках розпродажі Black Friday можуть розпочинатися в різний час. Тому якщо ви сподіваєтесь придбати щось цінне, краще готуватися заздалегідь. Так ви точно не пропустите найвигідніші пропозиції:

в “Розетці” знижки сягатимуть до -60%, за попередньою інформацією, Чорна п’ятниця тут розпочнеться 21 листопада і триватиме до 27 листопада;
найбільший розпродаж року пройде в “Алло” від 18 до 27 листопада – на понад мільйон товарів будуть знижки до -60%;
яскраві знижки від “Фокстрот” чекають на українців від 21 до 28 листопада, однак більше інформації мережа наразі не пропонує;
“Епіцентр” готовий порадувати своїх покупців знижками до -70%, а період проведення акції – від 21 до 30 листопада;
в мережі “Kasta” знижки стартують 18 листопада і сягатимуть -90%;
в MOYO акція розпочнеться 23 листопада, однак про величину знижок наразі нічого не відомо.
Найвигідніші акції в світі: де і що купувати на Чорну п’ятницю (Black Friday)
Чимало світових онлайн-платформ також заздалегідь готуються до проведення Чорної п’ятниці. Більшість із них пропонує доставляння товарів до України. Тож устигніть замовити те, про що давно мріяли, зі значною знижкою. ТСН.ua розбирався, де знижки на Чорну п’ятницю найкращі:

Читайте також  НОВИНА ЯКА НЕ МОЖЕ НЕ РАДУВАТИ! Останнє попередження українським баригам від світових лідерів (Заява)

AliExpress – одна з найпопулярніших китайських платформ, де можна придбати практично будь-які товари – розпочне Black Friday 2023 року 24 листопада і закінчить 27 листопада. Тобто у покупців будуть лише 4 дні, щоб підшукати для себе товар. Найпопулярнішими категоріями тут є одяг, електроніка, спортивні товари, аксесуари й ґаджети.
eBay – найбільший онлайн-майданчик США також пропонує покупцям велику кількість акційних товарів. Початок розпродажу – 24 листопада. Якщо судити за минулими роками, можна очікувати, що знижки сягнуть -75%.
Amazon – ще одна популярний майданчик у США, де можна придбати безліч різноманітних товарів. Починається Чорна п’ятниця тут 24 листопада. Можна очікувати приголомшливі знижки до -90%, тож варто слідкувати за оновленнями.
IKEA – придбати меблі й декор зі знижкою можна буде від 24 листопада. А всі акційні пропозиції зазвичай можна побачити на першій сторінці вебсайту, тож ви точно не пропустите найважливіше.
Alibaba – відомий в усьому світі китайський магазин налічує велику кількість різноманітних товарів. Головна його особливість полягає в тому, що він дозволяє купувати речі оптом. Традиційно Black Friday тут відбувається з особливим розмахом.
Історія Чорної п’ятниці: що ми про неї знаємо і коли вона почалася

Традиція Black Friday зародилася на території США, тому недаремно Америка отримала прізвисько “країни розпродажів”. Наприкінці XIX століття її охопила так звана Американська криза, яка негативно вплинула на кожного підприємця. Один із них, Френк Вулворт, також потерпав від важкого періоду, адже був власником невеликого магазину. Френкові не вистачало грошей навіть на те, щоб прогодувати сім’ю, тож він вдався до відчайдушного кроку: вирішив продати всі товари, які були на той час у його магазині, за ціною 5 центів.

Читайте також  Потужний підземний поштовх зачепив Україну

Ввечері Френк здивовано помітив, що магазин отримав тижневу виручку. Ця ідея швидко була підхоплена іншими підприємцями, які також почали влаштовувати різноманітні акції. Сьогодні Вулворта часто називають “батьком розпродажів”. Проте до справжньої Чорної п’ятниці ще було далеко.

В середині минулого століття відбувся останній крок до створення особливого періоду, який сьогодні увесь світ знає як “Black Friday”. В США є кілька важливих свят, і 25 листопада святкують одне з них – День подяки. Після нього до найбільшої події року, Різдва, залишається лише один місяць. Тому люди в той час починали утворювати в магазинах натовпи, адже всі хотіли встигнути придбати подарунки до свята. Якось на вулицях Філадельфії утворився такий хаос, що поліцейські між собою назвали день “Чорною п’ятницею”.

До України Чорна п’ятниця дійшла лише 2013 року. Але за цей короткий проміжок часу українські магазини створили свої традиції розпродажу. Тому сьогодні українці заздалегідь цікавляться, коли Чорна п’ятниця, і починають підшукувати найкращі пропозиції. Хоча перший день розпродажів у нашій країні був зовсім невеликим.

Як отримати реальні знижки: правильно готуємося до Чорної п’ятниці
На жаль, свято знижок і розпродажів затьмарюється недобросовісними продавцями, які в гонитві за наживою часто обдурюють покупців. Люди ж свєю чергою довіряють цінникам, які обіцяють великі знижки.

Щоб отримати дійсно справжню вигоду від придбання товару на Black Friday, варто запам’ятати кілька важливих моментів:

підготуватися треба заздалегідь – кількість знижок у перший день акції може збивати з ніг, тому варто скласти перелік товарів, які вам потрібно придбати, щоб “полювати” насамперед на них;
перевіряйте ціни – за два місяці до знижок запишіть ціни всіх тих товарів, які б ви хотіли придбати, а потім порівняйте їх з акційною ціною, адже часто недобросовісні продавці завищують цінник напередодні розпродажів;
моніторте ситуацію в різних магазинах – одна і та сама модель може мати різний цінник у різних магазинах, то ж зверніть увагу, де ви зможете придбати найвигідніше.
А ще можна заздалегідь погортати каталог в інтернет-магазині, зберегти посилання на всі ті товари, які ви бажаєте придбати на Чорну п’ятницю, щоб потім не витрачати час на пошуки.

Читайте також  ДО ПОБАЧЕННЯ, ШКОЛА: НАЙЖАХЛИВІШІ ВБРАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ВИПУСКНИЦЬ-2016 (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.