Соцвиплати різко зростуть: у Раді озвучили нові суми, кому пощастить

Українцям розповіли про збільшення обміну соцвиплат вже наступного року
Як повідомили на сайті Верховної Ради, вже наступного року зростуть соціальні виплати. Про це розповіла член парламентського Комітету з питань бюджету Леся Забурана.

Отже, витрати на соціальну сферу у бюджеті України наступного року є другим за пріоритетом. На цей напрямок заплановано виділення 470 млрд грн, що на 25 млрд більше, ніж цього року. Також держава запланувала надання грошей на впровадження нових соціальних послуг.

“Найбільші витрати традиційно передбачаються компенсацією дефіциту Пенсійного фонду — 272 млрд грн, щоб люди могли вчасно отримувати пенсії. У березні, згідно із законодавством, держава проводитиме індексацію пенсій. Також на виплати субсидій закладено 50 млрд. грн. А ще передбачена допомога людям, які надали допомогу у складних обставинах – майже 137 млрд грн”, – поінформувала парламентарія.

За її словами, наступного року передбачається впровадження й нової соціальної послуги – інституту помічника ветерана.

“Це будуть люди, які допомагатимуть нашим воїнам адаптуватися економічно та психологічно до мирного життя. Буде близько 15 тисяч помічників ветеранів. Крім того, передбачено пілотний проект програми зубопротезування для ветеранів, на що закладено 750 млн. грн. Збережено усі статті витрат на соцдопомогу”, а також додано декілька”, – зазначила народна депутат України.

Вона наголосила, що найбільш цінними для держави залишаються люди, тому саме на їхню підтримку та захист спрямовані всі зусилля.

“Я переконана, що і Президент, і Уряд, і парламентарі, незважаючи ні на що, мають зробити все можливе, щоб забезпечити людям певний надійний рівень життя, згідно з нинішніми умовами, бо наші воїни насамперед воюють за наших людей”, – підсумувала Леся Забурана.

Читайте також  “Вразив всю країну тим, що став…”: Куди зник і що сталось з любителем шоколадок та зіркою “Кохана, ми вбиваємо дітей” Ісааком Величко

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.