Відійшов у засвіти відомий народний артист України (Фото)

Відійшов у засвіти народний артист України Андрій Верес, який багато зробив для відродження та підтримки потенціалу української музики та української пісні.

Про смерть артиста повідомив у Facebook третій президент України Віктор Ющенко.

Артистові було 68 років.

«Не стало мого друга, душі української пісні – народного артиста України Андрія Вереса», – написав він.

Ющенко нагадав, що Андрій Верес засновував і вирощував до вищої майстерності численні творчі гурти, долучився до створення відомого в світі ансамблю «Калина».

У 1989 році й був художнім керівником чоловічого гурту «Козацькі забави. А в останні роки опікувався місцевим жіночим хором »Перлина Петропавлівки”.

Верес також очолював Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

«Завдяки його ентузіазму, українська пісня відроджувалася на Київщині з кінця 1980-х років та збирала оплески у десятках країнах світу до останніх днів його активного творчого життя – від Польщі, Нідерландів та Великої Британії до Перу, Еквадору чи Південної Кореї. Його музична дипломатія зробила багато для інтересу до України, для її сприйняття у світі як країни талановитої, батьківщини унікальної культури з міцним корінням», – зазначив Ющенко.

В останні роки артист багато допомагав Збройним силам, підтримував патріотичний дух на фронті.

«Серцем вірив у перемогу, якої, на жаль, не судилося побачити. Андрію, ти так багато зробив для України впродовж всього свого життя. Твоїм артистам, твоїм козакам, всій українській культурі, усій нашій родині, яка так тебе цінувала, дуже тебе не вистачатиме», ‒ написав Ющенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: