Батькам приготуватися: дитячі садки почнуть працювати інакше — рішення Кабміну

В дитячих садках створять різновікові групи.

26 вересня 2023 року внесено зміни до Положення про дошкільну освіту, установлено, що в умовах воєнного стану можуть створюватися окремі групи з різновіковим складом для тимчасово відсутніх дітей у державних (комунальних) дошкільних закладах з метою збереження їх можливості здобувати дошкільну освіту. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму офіційному Телеграм-каналі.

Вихованці, які були змушені змінити місце проживання (перебування) та/або залишити попереднє місце навчання в умовах воєнного стану, можуть бути переведені на період їх відсутності до окремої групи у державних (комунальних) дошкільних закладах за заявою одного з батьків або іншого законного представника дитини.

У випадку втрати зв’язку з батьками або іншими законними представниками дитини, яка протягом двох місяців не відвідує дошкільний заклад, таку дитину може бути переведено до окремої різновікової групи до закінчення або скасування воєнного стану за наказом керівника державного (комунального) дошкільного закладу.

Вивільнені місця у групах, що функціонують, заповнюються дітьми у порядку черговості надходження заяв про зарахування відповідно до кількості переведених дітей до окремої різновікової групи за наказом керівника державного (комунального) дошкільного закладу.

А також у повідомленні зазначено, що доступ до укриттів у державних (комунальних) дошкільних закладах надається виключно для учасників освітнього процесу під час перебування дітей у закладі.

Тарас Мельничук: КМУ ВРУ
Уряд сьогодні
26.09.2023

✅ Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження уніфікованого переліку питань (чек-лист) для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою, технічної документації з бонітування ґрунтів та технічної документації з нормативної грошової оцінки земель». Законопроектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України, ЗУ «Про Державний земельний кадастр», ЗУ «Про оцінку земель», «Про землеустрій», якими визначити підстави для відмови у погодженні та затвердженні документації із землеустрою; вимоги до документів, які є підставою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру; підстави для відмови у здійсненні державної реєстрації земельної ділянки, внесенні до Поземельної книги змін до відомостей про земельну ділянку; підстави для відмови у затвердженні технічної документації з бонітування ґрунтів, нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Читайте також  Прийом дітей на вулиці та маски:​​ як працюватимуть дитсадки під час карантину (ПОЯСНЕННЯ)

✅ Внесено зміни до Положення про заклад дошкільної освіти. Встановлено, що в умовах воєнного стану в державних (комунальних) закладах дошкільної освіти для тимчасово відсутніх дітей можуть створюватися окремі різновікові групи з метою збереження місця здобуття дошкільної освіти. Вихованці, які були вимушені змінити задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) та/або залишити попереднє місце здобуття дошкільної освіти, в умовах воєнного стану за заявою одного з батьків або іншого законного представника дитини переводяться на період їх відсутності до складу окремої різновікової групи державних (комунальних) закладів дошкільної освіти. У разі втрати звʼязку з батьками або іншими законними представниками дитини, яка не відвідує заклад дошкільної освіти протягом двох місяців, таку дитину наказом керівника державного (комунального) закладу дошкільної освіти переводять до складу окремої різновікової групи до закінчення або скасування воєнного стану. На вивільнені місця у групах, що функціонують, відповідно до кількості переведених дітей до складу окремої різновікової групи наказом керівника державного (комунального) закладу дошкільної освіти зараховуються діти у порядку черговості надходження заяв про зарахування. Закріплено, що доступ до укриттів у державних (комунальних) закладах дошкільної освіти під час здійснення освітньої діяльності надається виключно для учасників освітнього процесу.

✅ Установлено, що проведення державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження такими закладами наукової (науково-технічної) діяльності відповідно до постанови КМУ від 19.07.2017 N 540 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження такими закладами наукової (науково-технічної) діяльності» здійснюється з 01.06.2024. Передбачено, що проведення державної атестації наукових установ до 01.06.2024 здійснюється відповідно до Порядку проведення державної атестації наукових установ, затвердженого постановою КМУ від 19.07.2017 N 540, в редакції, що діяла на день набрання чинності постановою КМУ від 28.04.2023 N 414. Відновлено на період до 01.06.2024 дію постанови КМУ від 02.07.2018 N 652 «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності». Передбачено, що проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності до 01.06.2024 здійснюється відповідно до Порядку проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, затвердженого постановою КМУ від 22.08.2018 N 652.
t.me/tmelnychuk
/3283

Читайте також  “Реанімація забита. Всі – дуже важкі. Ми вже не маємо куди класти.” – гендиректор Центру легеневого здоров’я

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.