Нестримний холод пре в Україну, потужний дощ хлине в цих областях скоро

Синоптики кажуть про те, що хоча зараз погода ще відносно тепла, але вже невдовзі варто очікувати на різке похолодання та заморозки.

Як інформує “PMG”, українців погода поки радує своїм теплом. Опади у вересні хоч і були, але не затяжні. Майже до самого кінця цього місяця очікують досить високі денні показники.

А що принесе нам другий місяць осені?

Синоптик Віра Балабух прогнозує, що погода в жовтні 2023 року буде на 1 градус теплішою за норму. Але це не означає погодну аномалію кожен день місяця. Тут мова йде про середньомісячну. Похолодання звісно буде, але поступове.

Віра Балабух додає, що в жовтні слід очікувати періодичні затоки холодного повітря. А ще мряку та загалом хмарні дні. Навіть заморозки не виключені та перший сніг в Карпатах.

У загальному вона каже про можливу нестійку погоду із чергуванням потепління та холодів.

Якою буде погода на жовтень 2023 року також розповів Володимир Деркач. Він прогнозує прохолодний початок місяця. Вночі навіть до заморозків дійде. Загалом народний синоптик каже про досить прохолодну другу половину осені.

Погода на жовтень 2023 — прогноз AccuWeather

Довгостроковий прогноз погоди на жовтень від згаданого метеопорталу є наступним:

перший тиждень місяця — до +22 градусів вдень та близько +11 вночі, переважно без опадів, трохи задощить в середині місяця, а денні максимуми будуть вже від +10 до +15 градусів, вночі 4-7 вище нуля, різке похолодання після 20 жовтня — вдень в межах 6-10 вище нуля, вночі очікують перші заморозки, в останні дні жовтня (після 27 числа) — опади, мряка та до +8 вдень, вночі від +1 до +3 градусів.

Читайте також  В Україну суне негода: останні дні листопада будуть сніжними та холодними

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.