Вже з 1 жовтня запускають спецреєстр: Тим, хто виїхав закордон, буде несолодко

Українцям за кордоном підготували новий спецреєстр.

Громадяни України, що виїжджають за кордон або вже виїхали, отримали попередження про майбутні зміни в Чеській Республіці. Про це повідомляє видання PMG.ua.

Одним з найсуттєвіших нововведень є введення спеціального реєстру автомобілів з українськими номерами, який почне діяти з 1 жовтня. Влада Чехії пояснює це необхідністю у зв’язку з масовими випадками порушення ПДР з боку українських водіїв та неможливістю адекватно застосовувати штрафні санкції.

На цей час відомо, що реєстрацією авто будуть займатися місцеві органи влади. Філіп Медельський, прессекретар міністерства транспорту Чеської Республіки, наголошує на обов’язковості цього процесу, оскільки без цього українські автомобілі не матимуть права рухатися по території Чехії. Крім того, за невиконання цієї вимоги передбачено значний штраф у розмірі 30 тисяч крон.

Українцям, що виїжджають за кордон, необхідно буде упродовж семи днів з моменту надання їм тимчасового притулку в Чехії зареєструвати свої транспортні засоби. Філіп Медельський зазначив, що реєстрація буде безкоштовною, а процес обліку стане централізованим. У цей період технічний стан авто не буде перевірятися, оскільки йдеться лише про адміністративну реєстрацію.

У спецреєстр будуть внесені такі дані щодо українських автомобілів, що виїхали за кордон:

місце проживання власника;

пред’явлення паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу;

інформація щодо автомобіля, включаючи VIN-код.
Важливим аспектом є також наявність страхового поліса на авто. У випадку його відсутності, в разі завдання шкоди авто з чеською реєстрацією, місцева страхова компанія візьме на себе відшкодування збитків постраждалій стороні коштом гарантійного фонду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.