Потужна гроза вдарить у цих областях, град і холод накриють цілий регіон

Різку зміну погодних умов пророкують синоптики вже відзавтра. Очікується похолодання, дощі та навіть град.

 

Як інформує “Суспільне”, синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок повідомила, що від 30 серпня температура почне знижуватися, а західним областям варто очікувати на дощі.

Від 30 серпня пройдуть грозові дощі, місцями значні дощі, в окремих регіонах очікують град та шквали, сказала синоптикиня:

“Буде поступове зниження температури вночі — до 12-17°, а у денні години — 18-24°. Надалі переважно без опадів. Лише в Житомирській, Вінницькій, Київській та Одеській областях місцями невеликі короткочасні дощі. Температура знизиться, вночі — 16-22°, вдень — 26-32°. Після 3-5 вересня припиняться дощі й температура почне знижуватись”.

Діана Кривобок додала, що у 2023 році — не аномальне літо, оскільки протягом сезону температура вирівнювалась, як і кількість опадів:

“28 серпня зафіксували декілька температурних рекордів в Україні. В Чернігові температура становила 34,6°, в Рівному — 33,1°, в Житомирі — 36,3°, у Києві — 35,7°. У Львові, Тернополі, Хмельницькому, Івано-Франківську та Вінниці була мінімальна нічна температура”.

У вересні середня температура буде 15-19°, це вище за норму на 1-2°.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.