Вже з 1 вересня: Які повістки масово роздаватимуть всю осінь

Названо види повісток, які вручатимуть восени військовозобов’язаним.

Нещодавно чиновники вкотре продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Стало відомо, які повістки вручатимуть цієї осені, повідомляється в Telegram-каналі FREEDOM Україна.

Варто зазначити, що українцям можуть видавати різні повістки, але не всі означають мобілізацію.

У зв’язку із продовженням військового стану до 15 листопада поточного року система військового обліку мало в чому змінилася.

Вручити повістку можуть військовозобов’язаним віком від 18 до 60 років. Існує кілька видів повісток:

З метою уточнення даних обліку. Наприклад, зміни статусу сімейного стану, кількості дітей, місця проживання. Такі повістки можуть прийти, зокрема, внутрішньо переміщеним особам (ВПО).
Для проходження військово-лікувальних комісій (ВЛК). Зокрема там буде встановлено ступінь придатності військовозобов’язаного до служби.
Мобілізаційне розпорядження. документ видається вже після проходження комісії, якщо його визнали гідним. Ті, хто раніше не проходив термінову службу та не має військової спеціальності, мають спочатку пройти навчання. Воно має тривати не менше 1 місяця.
Варто бути готовим, що повістку можуть вручити будь-де: на вулиці, блокпосту, робочому місці або за місцем проживання.

Але вручити їх мають лише працівники ТЦК та СП чи інші особи, які мають право це робити. Документ мають вручити особисто, а при отриманні необхідно ставити підпис.

У разі відмови від отримання повістки складається акт про відмову з підписами уповноважених осіб, свідків та вручається військовозобов’язаному під підпис.

Неявка по порядку тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність. Відповідно до статті 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення неявка на виклик ТЦК у воєнний час тягне за собою накладення штрафу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.