Українців попередили! Нова мобілізація – вже офіційно: новий план набору. Кардинальні зміни!

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україні триватиме мобілізація відповідно до планів.

Про це він сказав під час пресконференції.

Резніков стверджує, що з правової точки зору, в Україні не оголошуватимуть додаткову мобілізацію. Він пояснив, що наразі тривають зміни у ТЦК і СП.

«У нас немає сьогодні потреби оголошувати нову мобілізацію. У нас ще є ресурси з точки зору правового плану. Що стосується виконання цього плану: у нас зараз завдяки реакції громадськості — журналістів, активістів, родичів військових, серйозно взялися за центри комплектування, колишні військкомати. Було засідання РНБО і на Ставці це обговорювалось, зараз йде оновлення кадрового складу ТЦК», — сказав він.

Резніков також зазначив, що ТЦК і СП також отримають доступ до всіх державних реєстрів для того, аби розуміти, який в Україні є мобілізаційний ресурс.

«У нас сьогодні йде оновлення щодо обміну даними між реєстрами і я думаю ми на осінь вийдемо на це. Це і для того, щоб люди менше ходили по чергах за довідками, але щоб і ТЦК розуміли, хто з мобілізаційного резерву є доступним. Я не думаю, що у найближчі місяці буде питання про збільшення мобілізаційної планки. Так, ми несемо втрати. Я не можу їх назвати, але вони кратно менші від росіян. Але у нас є поранені і, на жаль, загиблі. Має бути ротація бригад, батальйонів і поповнення теж потрібне. Але сказати, що у нас є щось критичне — це не так», — сказав він.

Проте варто розуміти, що Збройні сили України потребують різних фахівців, передусім це піхоту, танкістів, артилеристів, пілотів та десантників.

Про це розповів капітан Збройних Сил України Валерій Прозапас одному українському ЗМІ.

Читайте також  Окупанти готують провокацію, спричинивши аварію на Запорізькій АЕС з викидом радіації - "Енергоатом"

Він стверджує, що кожен навчальний центр має свою специфіку і залежно від фаху, людей скеровують до відповідних навчальних центрів.

Також він наголосив, що ЗСУ потрібен нормальний мобілізаційний план.

Адже яка б не була техніка сучасна, яке б не було озброєння, як стверджує військовий, а воювати на ньому треба людям.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.