Масштабне підвищення пенсій: українцям розповіли, як зміняться виплати вже у 2024 році

В умовах повномасштабної війни більша частина бюджету України йде на фінансування оборонного сектору. Незважаючи на це, у 2024 році планується масштабне підвищення пенсій. Про це заявив народний депутат Олександр Качура.

Під час війни законодавство України дає змогу не індексувати пенсійні виплати. Однак у 2023 році уряд зміг провести перерахунок пенсій і, швидше за все, зробить це наступного року.

Олександр Качура наголосив, що зараз середня пенсія по країні становить близько 5311 гривень, а 2024 року виплати мають проіндексувати ще на 16%.

“Зрозуміло, що зараз дуже потужні інфляційні процеси йде війна, і ми не знаємо, що буде з економікою навесні наступного року. Але держава повинна знаходити можливість виконувати свої зобов’язання перед людьми і підтримувати на рівні, передбаченому законом”, – зазначив народний депутат.

Він додав, що нинішні пенсії не відповідають реальним потребам, тож надалі потрібно підтягнути виплати до реального прожиткового мінімуму, а також змінити підхід до нарахування пенсій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.